Budućnost pobijedila u Nikšiću, još korak do titule

Budućnost je večeras u Nikšiću u drugom meču finala savladala Sutjesku 77:62 (15:21, 22:12, 18:18 i, 22:11) i došla na korak od odbrane trofeja
66 pregleda 13 komentar(a)
Aleksa Popović, Foto: Savo Prelević
Aleksa Popović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.05.2013. 19:31h

Košarkaši Sutjeske nijesu uspjeli da savladaju favorizovanog protivnika Budućnost Voli, koja je pobjedom u Nikšiću (77:62), po svemu sudeći, odgonetnula sve dileme, ako su uopšte i postojale, ko je novi-stari šampion.

Podgoričani vode 2:0 u pobjedama i imaju priliku da u petak u "Morači" stave tačku na ovu priču...

Ipak, za prikazano izabranici Dušana Dubljevića zaslužuju sve čestitke s obzirom da su gotovo 32 minuta bili ravnopravan rival. Međutim, spretnost i snalažljivost Alekse Popovića u prelomnim trenucima, odnosno dvije vezane trojke Nikole Ivanovića u posljednjoj četvrtini, uslovili su da gosti mirno privedu utakmicu kraju.

Početak meča protekao je u znaku domaćih košarkaša. Naime, na krilima publike Sutjeska je povela 5:0, odlično kontrolisala dešavanja, i uz sjajno zakucavanje Radoja Vujoševića preko centara gostiju u 7. minutu na semaforu je stajalo 7:1.

Sigurnom igrom domaći su prvu dionicu dobili 21:15, što je bilo dovoljno da atmosfera na tribinama proključa.

Ipak, takav epilog trgnuo je gosta koji je u 14. minutu stigao do prvog izjednačenja 25:25, a samo minut kasnije preko Vladimira MIhailovića i do prvog vođstva (27:25).

U igri sa previše tehničkih grešaka oba rivala gost je u 19. minutu stigao do plus osam (37:29), ali u posljednjem minutu Sutjeska je našla načina da uzvrati i tako prvi dio igre svede na minus četiri (33:37).

“Slična utakmica kao u Podgorici. Treću četvrtinu otvorili smo bolje, međutim, egal u posljednjih 5 minuta, poeni Alekse Popovića i vezane trojke Ivanovića dali su krila gostima. Ali to je kvalitet našeg protivnika, koji igra na većem nivou, ima više jakih utakmica i mnogo više igrača u rotaciji. Ne mogu biti nezadovoljan prikazanim. Odigrali smo hrabro, falio nam je šut za tri poena, da dobijemo dodatnu inspiraciju, ali ponoviću - ima razloga za zadovoljstvo. Potrudićemo se da odigramo i naredni meč na visokom nivou, žargonski rečeno, da što skuplje prodamo kožu”, rekao je Dušan Dubljević, trener Sutjeske.

U trećoj četvrtini igralo se koš za koš, pa je pobjednik odlučen u posljednjih deset minuta. Naime, dobrom odbranom i rotacijom sa klupe Budućnost Voli je prelomila meč u 35. minutu, jer su gosti u tom trenutku stigli do plus 11 (66:55).

Pokušali su Nikšićani da koliko-toliko smanje razliku, ali mirnoća Ivanovića raspršila je sve snove o novom podvigu. Svjesni da ne mogu promijeniti ništa, domaći su posustali, a gost se osokolio da na kraju stigne do najveće razlike na meču - plus 15 (77:62).

“Moramo da budemo zadovoljni pobjedom u ovakvom ambijentu, protiv dobre Sutjeske. Odigrali smo jako kvalitetnu odbranu, o čemu najbolje govore 62 primljena poena. Potpuno zasluženo smo trijumfovali. Čestitam igračima na velikoj požrtvovanosti, energiji i motivaciji. Svakako i Sutjeska zaslužuje čestitke. Igraju sjajnu sezonu i zadaju nam probleme. Nećemo se opustiti ni u trećem meču. Cilj je jasan, moramo pobijediti”, rekao je Igor Jovović, trener Budućnosti Voli.

Bonus video: