Budućnost pregovara sa Nikolom Vučevićem

Sa Vučevićem je razgovor obavio strateg Budućnosti Dejan Radonjić, a predsjednik podgoričkog kluba Dragan Bokan kontaktirao je njegovog menadžera Radeta Filipovića.
0 komentar(a)
Nikola Vučević, Foto: FIBAEUROPE.COM
Nikola Vučević, Foto: FIBAEUROPE.COM
Ažurirano: 12.08.2011. 07:58h

Čelnici Budućnosti traže pojačanje na poziciji centra, a želja je Nikola Vučević, koga je na draftu ove godine kao 16. pika izabrala Filadelfija, saznaju “Vijesti”.

Sa 20-godišnjim košarkašem razgovor je obavio selektor Crne Gore i strateg Budućnosti Dejan Radonjić, a predsjednik podgoričkog kluba Dragan Bokan kontaktirao je njegovog menadžera Radeta Filipovića.

Vučević je, prema informacijama “Vijesti”, dobio izuzetno povoljnu ponudu, ali nesreća po crnogorskog šampiona je ta što nije jedini zainteresovan da dovede Vučevića.

I Olimpijakos je prije nekoliko dana kontaktirao Filipovića sa željom da angažuje talentovanog centra.

Grčki mediji objavili su juče da su definitivno propali pregovori grčkog vicešampiona i Lazarosa Papadopulosa i da se sada okreću ka Vučeviću.

Kamen spoticanja su finansije, Papadopulos je tražio 500 hiljada eura po sezoni, a Pirejci nude 100 hiljada manje.

Ko će dobiti trku za Vučevića, Budućnost ili Olimpijakos biće poznato najkasnije za dvadesetak dana. Razlog zbog čega još nije odlučio jeste neizvjesnost oko lok-auta.

Vučević želi da još malo sačeka, da vidi da li će doći do dogovora između unije igrača i vlasnika klubova, odnosno hoće li se prekinuti štrajk u NBA ligi kako bi mogao da zaigra za Sikserse.

Ukoliko dogovor izostane u skorije vrijeme, Vučević će doći u Evropu, jer želi da bude u treningu i da igra jake utakmice kako bi se maksimalno spreman priključio Filadelfiji.

Sa Podgoričanima u NLB ligi i Evrokupu to bi imao, a ugovor bi potpisao do kraja lok-auta.

Vučević je prošle sezone imao zapaženu rolu u NCAA ligi u dresu Univerziteta Južna Kalifornija sa prosjekom od 17,1 poen (55 odsto šut iz igre), 10,3 skoka, 1,4 ukradene lopte i 1,6 asistencija po meču.

Bonus video: