Budućnost promašila sve i izgubila sve u "Pioniru"

Bilo je propusta u odbrani i loših preuzimanja, ali i da je defanziva bila neuporedivo bolja, teško da se utakmica protiv iole ozbiljnog rivala može dobiti sa tri trojke iz 24 pokušaja, sa ukupnim šutem iz igre od 40 odsto i 15 izgubljenih lopti
4507 pregleda 2 komentar(a)
Ispromašivao se u Beogradu: Noris Kol slavi jedan od rijetkih pogodaka iz igre
Ispromašivao se u Beogradu: Noris Kol slavi jedan od rijetkih pogodaka iz igre

Tri kola prije kraja regularnog dijela sezone košarkaši Budućnost Volija znaju da u prvoj rundi plej-ofa neće imati prednost domaćeg terena, a moguće je da će već u polufinalu igrati protiv Crvene zvezde, na dvije dobijene utakmice.

Sve što su mogli da izgube u “Pioniru” Podgoričani su izgubili - i utakmicu od Partizana i prednost od četiri razlike iz prvog duela u “Morači”. “Crno-bijeli” su slavili 76:67, izjednačili se sa šampionom, uz bolji međusobni skor. Budućnost je od prvog do posljednjeg minuta bila potpuno van napadačkog i šuterskog ritma.

Bilo je propusta u odbrani i loših preuzimanja, ali i da je defanziva bila neuporedivo bolja, teško da se utakmica protiv iole ozbiljnog rivala može dobiti sa tri trojke iz 24 pokušaja, sa ukupnim šutem iz igre od 40 odsto i 15 izgubljenih lopti.

Amar Gegić, Edvin DžeksonAmar Gegić i Edvin Džekson

Budućnost nije imala nijednog pojedinca da iskoči iz sivila i sam riješi probleme. Partizan je, s druge strane, u trećoj četvrtini imao Džoka Lendejla, koji je u tom dijelu ubacio 14 poena (uz dvije pogođene trojke), a u posljednjem periodu su važne poene ubacivali Aleks Renfro i Markus Pejdž.

U Budućnosti, samo je Edvin Džekson bio koliko-toliko u ritmu, dok je Noris Kol počeo da pogađa tek kada se propisno ispromašivao, Erl Klark imao mnogo praznog hoda, a Džejms Bel i Nemanja Gordić kombinovano ubacili jedan šut iz devet pokušaja...

Aleks Renfro, Nikola BarovićAleks Renfro i Nikola Barović

Da sve bude još gore, Goga Bitadze je već u 6. minutu morao van terena, nakon što je nezgodno doskočio i povrijedio zglob, koji je “načeo” još protiv Makabija, početkom januara, dok je Filip Barović brzo ušao u problem sa faulovima...

Loša košarka viđena je u derbiju. Partizan je bio manje loš tim, koji je, međutim, uradio više na parketu da bi došao do pobjede.

Momci Andree Trinkjerija su imali krize, mnogo griješili, ali su greške nadoknađivali srcem, skokovima u važnim trenucima, agresivnijom i pametnijom odbranom od rivala.

Meč su prelomili u 3. četvrtini, kada su za sedam minuta primili samo sedam poena i stekli maksimalnih 13 poena prednosti (51:38). Budućnost je prišla na pet razlike (62:57) pet minuta prije kraja, da bi Pejdž i Renfro preuzeli ulogu ofanzivnih opcija od Lendejla i odbili posljedni pokušaj šampiona da preokrene.

Bonus video: