Budućnost propustila priliku da nokautira grogiranu Zvezdu

Finale se sada seli u “Moraču”, izabranici Aleksandra Džikića biće domaćini dva puta (u petak i subotu), a da bi osvojili titulu, u vjerovatno najboljoj atmosferi u posljednjih nekoliko godina, biće potrebno “samo” da odbrane podgorički hram košarke
65 pregleda 12 komentar(a)
Kajl Gibson, Foto: Beta/AP
Kajl Gibson, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 10.04.2018. 20:42h

Zvezda je već držala peškir u rukama, spremna da ga baci i tako potpiše kapitulaciju u finalu ABA lige, ali košarkaši Budućnost Volija uplašili su se druge pobjede u Beogradu u samo dva dana...

Umjesto da ga nokautiraju, dopustili su grogiranom protivniku da se oporavi, preuzme stvari u svoje ruke, završi meč čak sa dvocifrenom razlikom i izjednači rezultat u finalnoj seriji.

Ali, finale se sada seli u “Moraču”, izabranici Aleksandra Džikića biće domaćini dva puta, a da bi osvojili titulu, u vjerovatno najboljoj atmosferi u posljednjih nekoliko godina, biće potrebno “samo” da odbrane podgorički hram košarke.

Da su kadri da to urade, ove sezone pokazali su tri puta protiv Crvene zvezde, a uz podršku sa tribina imaće bar startnu prednost - i to ne malu - protiv trostrukog uzastopnog šampiona regionalnog takmičenja...

Konačna razlika u jučerašnjem meču ni približno ne oslikava dešavanja na parketu dvorane “Aleksandar Nikolić”. Istina, Zvezda je bolje otvorila meč, nakon prve četvrtine je imala četiri poena prednosti (17:13), a u prvih šest minuta je iskoristila “prazan hod” gostiju da prvi put dođe do dvocifrene prednosti, kada je Tejlor Ročesti trojkom zaključio mini seriju Beograđana za vođstvo od 29:19 (17. minut).

Tada se Budućnost probudila, zaigrala je kao dan ranije, i uhvatila ritam za koji je izgledalo da je vodi ka sigurnoj pobjedi. Trojkama Nemanje Gordića i Nikole Ivanovića (tri sekunde prije kraja četvrtine), košem Filipa Barovića i sa četiri pogođena slobodna bacanja Džastina Dolmena, Budućnost je do odmora napravila seriju 12:2, pa su dva tima na poluvremenu bila izjednačena (31:31).

Podgoričani su bili u naletu i u prva dva minuta treće četvrtine, kada su serijom 8:0 (pet poena Ivanovića, trojka Gordića) stigli do osam koševa prednosti (39:31), ali su onda izgubili dah, posebno u napadu, što je domaćin iskoristio da se vrati u igru, i do kraja četvrtine smanji zaostatak na pola koša (48:47).

Trojkom Gordića, Budućnost je osam minuta i 13 sekundi prije kraja povela 52:50, ali se na kraju ispostavilo da je to bilo posljednje vođstvo “plavih” na ovom meču. Gordić je bio i posljednji strijelac gostiju, 3,34 minuta prije kraja, kada je smanjio prednost Zvezde na 60:59, pa je domaćinu bio otvoren put ka pobjedi, a junak je bio centar Alen Omić, koji je u finišu pogodio svih šest slobodnih bacanja...

CRVENA ZVEZDA - BUDUĆNOST VOLI 69:59 (17:13, 14:18, 16:17, 22:11)

Beograd - Dvorana „Aleksandar Nikolić”. Gledalaca: 6.398. Sudije: Belošević (Srbija), Pukl (Slovenija), Koljenšić (Crna Gora).

Crvena zvezda: Kešelj, Davidovac 3 (2-1), LAZIĆ 3, Dobrić 10 (2-2), FELDIN 9 (3-3), Janković 4, ROČESTI 13 (2-2), OMIĆ 15 (13-9), Lesor 6 (6-2), Enis 2 (1-0), Jovanović, BJELICA 4 (2-2).

Budućnost Voli: Ivanović 9 (3-2), SU. ŠEHOVIĆ 4 (7-4), DOLMEN 10 (4-4), Barović 6 (1-0), Se. Šehović, GORDIĆ 22 (4-3), Ilić, Z. NIKOLIĆ, GIBSON 2 (2-2), Popović 4, Lendri 2 (2-2), D. Nikolić.

Bonus video: