Budućnost se vraća na evropsku scenu, stiže Galatasaraj: Pobjeda za nadu u Top 16

"Plavi" moraju da slave u oba preostala meča, da Trento doživi dva poraza, a Arka jedan, i to u posljednjem kolu od Galatasaraja u gostima. Prethodno Arka mora da savlada Trento na domaćem terenu, u meču koji se, takođe, igra u srijedu od 20 časova
3789 pregleda 1 komentar(a)
Petar Mijović, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Petar Mijović, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević

Nakon izuzetne serije pobjeda, a 22 dana pauze od evropske scene, košarkaši Budućnosti u srijedu od 19 sati dočekuju Galatasaraj u pretposljednjem kolu grupe D Evrokupa.

"Plavi" su sa dva uzastopna trijumfa, a nakon šest vezanih poraza, još u igri za plasman u Top 16 fazu.

Računica im je jasna, ali komplikovana - moraju da slave u oba preostala meča, da Trento doživi dva poraza, a Arka jedan, i to u posljednjem kolu od Galatasaraja u gostima. Prethodno Arka mora da savlada Trento na domaćem terenu, u meču koji se, takođe, igra u srijedu od 20 časova.

"Mi smo u dužem periodu u dobrom ritmu, a iz kvalitetnog treninga kreiramo prave stvari i dobre rezultate. Duel sa Galatasarajem biće još jedan u nizu testova, protiv vrhunskog tima, koji je dobro selektiran i ima izuzetan individualni kvalitet", rekao je trener Petar Mijović.

Budućnost je u Istanbulu izgubila nakon produžetka 84:83, a imala je šut za pobjedu u regularnom dijelu.

"Pred nama je jedna od najzahtjevnijih utakmica do sada, ali se nadam da ćemo biti maksimalno fokusirani, koncentrisani i da ćemo zadatke obaviti na visokom nivou", kazao je Mijović.

Bonus video: