Budućnost sjutra protiv Montane za plasman na fajnl-for

400 pregleda 0 komentar(a)
Nikolina Džebo, Goran Bošković i Anđela Bigović na današnjoj konferenciji za novinare
Nikolina Džebo, Goran Bošković i Anđela Bigović na današnjoj konferenciji za novinare

Od sjutrašnjeg meča protiv bugarske Montane u Podgorici, počinje rasplet za košarkašice Budućnost Bemaxa u borbi za plasman fajnl-for WABA lige.

Pobjeda protiv bugarskog tima bi Podgoričankama, praktično, osigurala plasman na završni turnir, gdje bi "vučice" branile titulu, dok bi poraz taj put znatno zakomplikovao...

"Očekuje nas jako težak mec protiv jako kvalitetne ekipe koja je naš direktni konkurent u borbi za fajnl-for. Iskusna su ekipa, dugo su zajedno, tako da smo svjesni kakav nas meč čeka. Mi smo u nešto frekventnijem ritmu utakmica, ali imamo dosta problema sa povredama i bolestima, koje ne bih elaborirao, jer bi to oduzelo dosta vremena. Ali, nadam se da ćemo odigrati dobar meč, bez obzira na sve, da ćemo pokazati veliku energiju i da ćemo odbraniti domaći teren. Pobjedom bi došli do finalnog turnira, tako da nam motiva sigurno neće nedostajati", ističe trener Budućnosti Goran Bošković.

Montana je dobila prvi međusobni duel dva tima sa 102:100.

"Očekuje nas veoma teška utakmica, Montana je dobra ekipa sa kojom smo igrali neizvjestan meč u Bugarskoj. Baš kao nama, i njima je taj meč za prolaz, a baš zbog toga što utakmica nosi veliki ulog moramo biti na maksimalnom nivou. Svjesne smo da smo pod dodatnim pritiskom jer igramo u Podgorici, ali razmišljamo samo o pobjedi, kako bismo stigli do završnog turnira. Bice pakleno teško, ali vjerujem da će dobar ambijent i naša želja presuditi", rekla je Nikolina Džebo.

Uoči ovog meča, Montana je četvrta sa skorom 8-4, Budućnost je peta, ima utakmicu manje, i skor 7-4.

"Montana baš kao i mi juri fajnl-for i svjesne smo da nas očekuje neizvjestan i dramatičan mec. Montana je porazom od Zvezde došla u situaciju da igra za prolaz na našem terenu, ali mi želimo da pobjedom završimo priču a ne da zavisimo od posljednjeg kola. Montana je naš dužnik, u prvom krugu poraženi smo nakon dva produžetka i nadam se da ćemo imati više sreće i da možemo doći do pobjede u najvažnijoj utakmici sezone do sada" kazala je Anđela Bigović.

Sjutrašnja utakmica 16. kola WABA lige u dvorani Univerzitetskog sportskog centra počinje u 19 časova.

Bonus video: