Budućnost u krizi, Kobs kritikuje sve

Američki plejmejker krivi i sebe, ali i saigrače za poraz od Primorske
4493 pregleda 0 komentar(a)
Džastin Kobs na utakmici sa Primorskom, Foto: Savo Prelević
Džastin Kobs na utakmici sa Primorskom, Foto: Savo Prelević

Trijumf nad najvećim rivalom Crvenom zvezdom u „Pioniru” prije devet dana je najavio izlazak iz krize, ali se ispostavilo da je to bio samo kratkotrajni bljesak.

Košarkaši Budućnost Volija su nastavili crni niz u „Morači” - prvo su izgubili od drugog najgoreg tima Evrokupa prošle sezone, Arke iz Gdinje, zbog čega je došlo do raskida saradnje sa Slobodanom Subotićem, a ni njegov doskorašnji pomoćnik Petar Mijović nije zaustavio kola koja su krenula nizbrdo.

Na drugom debiju 37-godišnjeg trenera koji je „plavima” donio titulu prvaka Crne Gore prošle sezone, Podgoričani su izgubili od debitanta u ABA ligi, Primorske. Čak treći poraz u četiri meča u „Morači” su dokaz u kakvom je problemu Budućnost, što se najbolje vidjelo protiv Slovenaca. Tim iz Kopra je kažnjavao sve - indolentnost bekova, koji su propuštali da prave faulove (tri „petice” imale 14 prekršaja, svi ostali svega 12), loše građenje centara (19 ofanzivnih skokova tima Jurice Golemca), neodlučnost u napadu..

- Moramo da budemo bolji. Ja moram da pogađam šuteve, baš kao i cijela ekipa. Svaka čast rivalu, zasluženo je uzeo bodove, ali ne možemo da pobijedimo kada dozvolimo ovoliko ofanzivnih skokova - rekao je Džastin Kobs, koji je u posljednjem minutu promašio dva važna šuta.

Američki plejmejker je „potkačio” i saigrače.

- Naši visoki igrači moraju da se zapitaju i da rade ono što bi trebalo - da budu agresivni i da skaču.

„Plavi” sjutra gostuju Galatasaraju u Evrokupu i biće apsolutni autsajderi.

- Moramo da igramo bolju košarku, da spriječimo ofanzivne skokove i da bolje koristimo situacije u napadu. Sada svakoj utakmici moramo da priđemo kao da je najvažnija u sezoni - zaključio je Kobs.

Čović odbio ostavku Tomića

Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić je ponudio ostavku nakon poraza od Krke u Novom Mestu, javljaju srpski mediji.

- Situacija u klubu je stabilna. Razgovarali smo sa Tomićem i saradnja se nastavlja. O ostalim stvarima ćemo na konferenciji za medije - rekao je Čović za „Novosti”.

Zvezda je u seriji od tri poraza (Budućnost Voli, Makabi i Krka), a Tomić je nakon posljednje utakmice najavio promjene. Beograđani su ove sezone savladali samo Primorsku u ABA ligi i Fenerbahče u Evroligi, u kojoj su izgubili i od Panatinaikosa. Uzgred, u četvrtfinalu ABA Superkupa su senzacionalno izgubili od Primorske.

- Moraju da se donesu neke odluke, da vidimo šta i kako dalje - rekao je Tomić nakon meča u Novom Mestu.

Bonus video: