Budućnost u Ljubljani: Početak priprema za plej-of

Utakmica u Ljubljani igraće se bez publike zbog prevencije od širenja koronavirusa
2585 pregleda 0 komentar(a)
Sa meča Budućnost Voli - Cedevita Olimpija, Foto: (BETAPHOTO/ABA liga/Buducnost VOLI
Sa meča Budućnost Voli - Cedevita Olimpija, Foto: (BETAPHOTO/ABA liga/Buducnost VOLI

Košarkaši Budućnost Volija mirno čekaju posljednja dva meča u regularnom dijelu sezone ABA lige.

Obezbijedili su drugo mjesto i prednost domaćeg terena, prvo je samo u domenu teorije, jer je Partizan čvrsto na poziciji broj jedan.

Zbog toga je i derbi sa Cedevitom Olimpijom u ponedjeljak (19 sati) u Ljubljani zapravo priprema za ono što ih čeka uskoro...

"Utakmice koje su ispred nas, i sa Cedevita Olimpijom i u posljednjem kolu protiv FMP-a, poslužiće nam kao priprema za sve što nas očekuje u plej ofu. Mi smo u ovoj nedelji značajno podigli intezitet rada i intezitet treninga iz razloga da plej of dočekamo spremni", kazao je trener Petar Mijović.

Cedevita Olimpija se, s druge strane, bori za četvrto mjesto, nema pravo na grešku.

"Vjerujem da će da nas dočeka ekipa koja je ekstra motivisana, kojoj je ovo zadnji voz da ostane u trci za plej of, a ima izuzetan kvalitet. Prevashodno na spoljnim pozicijama, gdje su Mekintajer, Krušlin, Blažić, uz iskustvo na poziciji pet sa Cirbesom i Stipanovićem, dok Hopkins u posljednje vrijeme igra jako dobro", rekao je Mijović.

"Ovo će biti još jedna teška utakmica za nas. Cedevita Olimpija se bori za prolaz u plej of i sigurno će izaći da se bore jako. Iako smo obezbijedili barem drugo mjesto u regularnom dijelu izaći ćemo na teren da se borimo, da odigramo najbolje što možemo i pokušamo da dođemo do pobjede. Vjerujem da će biti uzbudljiva utakmica", naglasio je Hasan Martin.

Utakmica u Ljubljani igraće se bez publike zbog prevencije od širenja koronavirusa.

Bonus video: