Budućnost upalila motore - Džikić: Pravimo osnovu za narednu sezonu - Vijesti.me
PRVI RADNI DAN KOŠARKAŠKOG ŠAMPIONA CRNE GORE

Budućnost upalila motore - Džikić: Pravimo osnovu za narednu sezonu

Sezona u ABA igi počinje 30. septembra, a u Evrokupu 11. oktobra

kk budućnost
kk budućnost (Foto: Luka Zeković)

Prvi takmičarski radni dan u KK Budućnost Voli nakon ljetnje pauze, i po završetku obaveza u formiranju tima za narednu sezonu.

Ekipa je kompletirana, Aleksandar Džikić zna na koga računa, s tim da će se četvorica reprezentativaca (Ivanović, Šehović, Nikolić i Barović), priključiti kasnije, po završetku Eurobasketa.

"Krećemo danas, pravimo osnovu za narednu sezonu. Ja ne postavljam ciljeve, ja sam ovdje da radim", rekao je Džikić na konferenciji za medije.

"Nadam se da ćemo imati respektabilan tim, koji će težiti da bude u vrhu ABA lige, da se plasira u drugu fazu Evrokupa i da bude dominantan na domaćoj sceni", kazao je direktor kluba Slavko Radulović.

Budućnost je predstavila dva nova stranca - Kanađanina Kajla Lendrija i Amerikanca Kajla Gibsona.

"Ne znam kako je bilo ranije sa strancima, nisam bio tu i nije ukusno da pričam. Mislim da smo doveli dva profesionalca i da smo napravili dobru odluku", kazao je Džikić.

Lendri (31, 206 cm) je došao iz ruskog Zenita u kome je proveo šest sezona.

"Igrao sam dva puta u Podgorici. Znam kakva je Budućnost ekipa, ima visoke standarde. To mi odgovara. Vjerujem da ćemo imati uspješnu sezonu", rekao je četvrti Kanađanin u plavo-bijelom dresu, nakon Džermejna Andersona, Divoua Džozefa i Ovena Klasena.

Kajl Gibson je bek-šuter, ima takođe 31 godinu, a igrao je u francuskom Gravlenu.

"Drago mi je što sam ovdje, što je klub izabrao mene. Znam da je tim prošle godine stigao do plej ofa ABA lige, nadam se da ćemo i ove sezone biti na tom nivou.  Jedva čekam da počnu utakmice", rekao je Gibson.

Košarkaši Budućnost Volija treniraće u narednom periodu u Podgorici, zatim slijede kontrolne utakmice u Beogradu, Sarajevu i na Sardiniji, pa učešće na Super kupu ABA lige u Baru.

"Igraćemo devet utakmica, a nadam se i još neku više", rekao je Džikić.

Sezona u ABA igi počinje 30. septembra, a u Evrokupu 11. oktobra.