Budućnost Voli bolja od Olimpije

"Plavi" serijom 20:0 riješili pitanje pobjednika. Bojan Dubljević sa 20 poena i osam skokova najbolju u domaćem timu, kod gostiju najefikasniji Robert Rotbart (21)
61 pregleda 0 komentar(a)
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.12.2011. 22:16h

Budućnost Voli je lakše nego što to rezultat pokazuje savladala Olimpiju i na desetodnevnu pauzu odlazi u vrhu tabele.

Podgoričani su od starta mače nametnuli žestok ritam, koji Slovenci nisu mogli da prate.

Odlijepili su se na 20-tak poena prednosti, da bi se opustili u posljednjih 10 minuta, pa su izabranici Saše Filipovskog ublažili poraz.

Bojan Dubljević je sa 20 poena i osam skokova bio najbolji akter meča.

Dvocifreni u domaćem timu bili su još Čedomir Vitkovac (12) i Bojan Krstović (11).

Kod Olimpije najbolji utisak je ostavio Robert Rotbart (21).

"Zadovoljan sam pobjedom, osvajanjem novih bodova i završetka polusezone koja je bila mnogo uspješna na oba fronta. U fazi odbrane smo dobro igrali veći dio meča, ne bi imao šta da zamjerim svojim igračima na polju motivacije, energije, koncentracije. Imali smo veliku prednost, međutim nismo igrali slobodno u napadu, nije tu bilo završetaka koji su bili očigledni i utoj samoj završnici dozvolili smo da se razlika smanji. Naravno bez obzira na to čestitke igračima na pobjedi.

Nije bilo lako. Imali smo par treninga bez Dubljevića, bilo je tu dileme da li će moći, koliko će moći. Sigurno da nije bilo jednostavno, ali smo se stisli maksimalno i upisali trijumf. Zadovoljni završavamo godinu, okrećemo se narednim obavezama. Nakon toga treba dobro da se odmorimo, da vidimo kakava je situacije sa Dubljevićem i nadam se da ćemo u istom raspoloženju nastaviti i sljedeću godinu", rekao je Dejan Radonjić, trener Budućnost Volija.

Silovito je domaćin krenuo i u 5. minutu je imao vođstvo od 11:2, Olimpija nije uspjela da se adaptira na agresivnu igru.

Međutim, nakon tajm-auta, Slovenci su počeli bolje da igraju, Dion Tompson je sa četiri vezana poena smanjio na 11:10.

Bilo je to sve što su gosti uradili, jer su “plavi” napravili seriju 20:0 i u 17. minutu stiglli do vođstva od 31:11. Već tada je bilo jasno da bodovi ostaju u Podgorici.

U nastavku meča Budućnost Voli je rutinskom igrom čuvala prednost, koja se se u trećoj četvrtini 16 do 20 poen.

Zadovoljni visokom prednošću, Podgoričani su smanjili ritam, a borbeni Ljubljančani su to kaznili i na kraju imali minus od svega sedam poena.

"Čestitam ekipi Budućnosti i Dejanu Radonjiću na više nego zasluženoj pobjedi. Igrali su jače, brže, agresivnije i stvorili veliku prednost, koju smo pokušali da lovimo u drugom poluvremenu. Preslabo smo igrali u odbrani, a u napadu su nam onemogućili protok lopte.

Kada se ima previše izgubljenih lopti, čak 12 u prvom poluvremenu, i samo jedan osvojena, to je dokaz meke igre. Čekamo neka pojačanja, nadam se da ćemo u pauzi dovesti tri, četiri igrača za drugi dio takmičenja", istakao je strateg Ljubljančana Sašo Filipovski.

Bonus video: