Budućnost Voli dočekuje Igokeu: Vrijeme je za pobjedu

Košarkaši Budućnost Volija danas (17 časova) dočekuju Igokeu, što je savršena prilika da prekinu seriju od osam uzastopnih poraza
1371 pregleda 1 komentar(a)
Filip Barović na utakmici 3. kola sa Igokeom u Laktašima, Foto: Aba-liga.com
Filip Barović na utakmici 3. kola sa Igokeom u Laktašima, Foto: Aba-liga.com

Izbora nema, prava na kiks još manje - košarkaši Budućnost Volija danas (17 časova) moraju da pobijede Igokeu. Ili... Bolje staviti tri tačke jer zaključak bi mogao da boli.

Tim koji je od početka sezone vodio Aleksandar Džikić, a na po jednoj utakmici privremeni trener Đorđe Adžić i novi šef stručnog štaba Jasmin Repeša, u najcrnjoj je seriji u istoriji kluba iz Njegoševog parka.

Nakon osam uzastopnih poraza samopouzdanja nema, ali je razlika u kvalitetu između vicešampiona Crne Gore i BiH ogromna, zbog čega pobjeda ne bi smjela da dođe u pitanje.

Uostalom, aktuelni vladar ABA lige se bori za 2. mjesto pred plej-of, a novim porazom bi doveo u pitanje i sam plasman u doigravanje. O posljedicama na sastav ekipe da ne govorimo...

"Vezali smo nekoliko dobrih treninga, ekipa odlično reaguje i polako uvodimo sistem kakav želimo. Igokea igra brzu i zanimljivu košarku, vjerujem da nas očekuje odlična utakmica. Nadam se da će gledaoci doći u što većem broju da nas podrže i da ćemo doći do pobjede", istakao je Repeša.

Osim razlike u kvalitetu, budžetu, ambicijama..., Budućnosti naruku ide i istorija. Od 16 utakmica sa timom iz Alesandrovca, Podgoričani su dobili 12, a u „Morači” svih osam. Uzgred, već dva puta su ove sezone su slavili u Laktašima - u četvrtfinalu ABA Superkupa (90:86) i 3. kolu ABA lige (85:78).

Budućnost je u odnosu na te mečeve jača za Norisa Kola, Gogu Bitadzea i Džejmsa Bela, ali nema Nikole Ivanovića i Alekse Ilića, kao ni ranije otpuštenog Erona Krafta.

"Igokea ima veoma iskusnu i kvalitetnu ekipu, koja se dosta mijenjala tokom sezone, ali igra dobru i brzu košarku. Vjerujem da nas očekuje zanimljiva utakmica i nadam se pobjedi, kako bismo prekinuli crni niz u kojem se trenutno nalazimo", istakao je Filip Barović.

Bonus video: