Budućnost Voli nemoćna u "Pioniru"

Podgoričani su parirali Zvezdi samo u prvoj četvrtini, tačnije do posljednjeg minuta prvog perioda
51 pregleda 18 komentar(a)
Crvena zvezda-Budućnost, Foto: FoNet
Crvena zvezda-Budućnost, Foto: FoNet
Ažurirano: 02.02.2014. 20:24h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Beograd - Po starom lošem običaju kada gostuju Crvenoj zvezdi ili Partizanu, nadu da pobijede košarkaši Budućnost Volija ostavili su na beogradskom aerodromu.

Tako je bilo i večeras. Lošom i bezidejnom igrom, koju su prikazali na parketu "Pionira“, ne bi dostojno parirali ni mnogo goroj ekipi nego što je lider ABA lige i tim njihovog bivšeg trenera Dejana Radonjića, na njegov 44. rođendan.

"Nismo dobro ušli u meč, promašivali smo otvorene šuteve, prodavali lopte u napadu. Izuzetak je samo posljednja četvrtina koju smo dobili 22:9, ali smo zato treću izgubili sa 23:9. Ostaje nam da se okrenemo narednim utakmicama, da se za njih dobro pripremimo i da odigramo bolje u napadu”, rekao je bivši igrač Crvene zvezde Bojan Subotić, koji sada nosi “plavo-bijeli” dres.

Podgoričani su parirali Zvezdi samo u prvoj četvrtini, tačnije do posljednjeg minuta prvog perioda.

Tada je domaćin poveo pet razlike i to je bio kraj. Poslije promašenog polaganja Nikole Ivanovića, te rampe koju je dobio Čedomir Vitkovac, bivši igrač Budućnost Volija Marko Simonović digao je razliku na dvocifren broj (32:21, 14. minut), a samo dva minuta kasnije digla se i publika, jer je Čarls Dženkins „lupio bananu“ 15 centimetara višem Vilijemu Kolmenu. Ipak, razlika na poluvremenu spustila se na jednu cifru.

“Čestitam Zvezdi, opravdala je ulogu favorita, od samog početka nametnula je svoj ritam, a mi nismo uspjeli da realizujemo neke kontre i polukontre. Naš protivnik se dovoljno odvojio u prvom poluvremenu, kontrolisao je rezultat, a u trećoj četvrtini prelomio utakmicu. Zvezda je fizički dominantnija od nas u svim linijama, što je iskoristila, a mi već dva mjeseca imamo velikih problema sa povredom prvog plejmejkera Ćapina, koji je igrao večeras samo sticajem okolnosti, te kapitena Marka Popovića. Da smo kompletni, i igra bi bila bolja”, istakao je trener Budućnost Volija Igor Jovović, a onda prokomentarisao šanse svog tima da izbori mjesto na finalnom turniru ABA lige:

“Ima još dosta da se igra, biće teško, sada se i Igokea uključila u tu borbu”.

U trećoj četvrtini igra gostiju se raspala - Zvezda je dizala razliku na 16, pa na 18, pa na 21, a krajem treće četrvtine i na 23 koša (64:41).

Ta razlika je na startu posljednjeg perioda uvećana na 67:42, pa su „crveno-bijeli“ mogli da odu na počinak.

“Prvu i drugu četvrtinu odigrali smo dobro, u trećoj prelomili meč, a poslije smo mogli i da malo treniramo”, istakao je kapiten Zvezde Simonović, nekadašnja uzdanica Budućnosti.

Budućnost je ubjedljivo dobila posljednju četvrtinu, ali utisak nije popravila.

“Znamo da Budućnost ima dobar tim, da se bori za fajnl-for, pa smo se žestoko pripremali. Trideset i nešto minuta igrali smo dobro, a ono što je bitno jeste da smo tokom čitave utakmice imali kontrolu igre u našim rukama i da smo pobjedom zadržali prednost na tabeli. Nadam se da ćemo prvo mjesto zadržati i u nastavku takmičenja”, zaključio je Dejan Radonjić.

Ružičasto pitanje za Radonjića

Upravo zbog „istorije“, jedno od pitanja za trenera Crvene zvezde, uz čestitku za rođendan, glasilo je:

Da li vam je bilo teško da pripremite meč, s obzirom na to da se pričalo da ćete pustiti Budućnost da pobijedi kako bi osvojila 4. mjesto, koje vodi na fajnl-for?

“A gdje se to priča”, uz zahvalnost na rođendanskoj čestitki uzvratio je Radonjić kontrapitanjem, a onda postavio još jedno:

“Je li po gradu?”

“Da, po gradu”. odgovorila je novinarka više medija, uključujući i televiziju poznatu po promociji talasa specifične folk muzike, a koja svoju ispostavu ima i u Crnoj Gori.

“Ne znam odgovor na to pitanje”, mirno je i uz osmijeh odgovorio Radonjić.

Bonus video: