Budućnost Voli pobijedila Lukoil

Crnogorski šampiona je u neizvjesnoj završnici, trojkom Vladimira Mihailovića 16,6 sekundi prije kraja meča, savladao Lukoil Akademik i ostao u trci za plasman u drugi krug Evrokupa
56 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 14.11.2012. 22:11h

Igra nerava na kraju se završila srećnim ishodom za Budućnost Voli.

Crnogorski šampiona je u neizvjesnoj završnici, trojkom Vladimira Mihailovića 16,6 sekundi prije kraja meča, savladao Lukoil Akademik i ostao u trci za plasman u drugi krug Evrokupa.

Nepravedno bi bilo ne spomenuti Strahinju Miloševića koji je sa tri ofanzivna skoka u prelomnim trenucima meča donio dodatno samopouzdanje svojim saigračima, a sve je krunisano sa dva važna boda.

Do ključne trojke, Mihailovića nije htio šut. Promašio je svih pet iza linije 6,75 metara, ali kada je bilo najvažnije bio je siguran.

Pokušali su Bugari u penal završnici da naprave nemoguće, ali Nikola Ivanović bio miran za tačku na još jednu veliku pobjedu svog tima.

Čedomir Vitkovac je meč završio sa 16 poena i šest skokova, Mihailović je postigao 15, a Duško Bunić 14 (10 u drugom poluvremenu).

Strahinja Milošević je ubacio samo četiri koša, ali je uhvatio čak 11 lopti, od čega pet u fazi napada.

Abukar Mohamed (15) i Daril Votkins (14) su bili najefikasniji kod gostiju.

Početak meča nagovještavao je neizvjestan kraj, igralo se koš za koš. Ipak, u 7. minutu “plavi” su uspjeli da dođu do prve opipljivije prednosti, pošto je semafor pokazivao 21:12.

Tada je došlo do pada u igri domaćina, što su Bugari iskoristili i smanjili na 23:19.

Iskusni Todor Stojkov je vezao dvije trojke, čime je počeo seriju Lukoila 12:4 za rezultatski preokret u 15. minutu (27:31).

Pokušavali su Podgoričani da preokrenu, ali je u tim trenucima Daril Votkinsom bio nerješiva enigma.

Međutim, Mihailović i Ivanović, košem uz zvuk sirene, donijeli su izjednačenje pred odlazak na veliki odmor (43:43).

Rezultatska klackalica na startu drugog dijela, a onda kao i na startu meča, Budućnost Voli je uspjela da se odlijepi na 58:50 (25. minut) nakon što je Di Bost pogodio trojku.

Poslije minuta odmora Marina Dokuzovskog, Lukoil je zaigrao bolje i do kraja treće četvrtrine uspio da izjednači (60:60).

Sa četiri poena Bunića, “plavi” su došli do 64:60 i onda je uslijedila potpuna blokada u napadu.

Iskusni gosti su to iskoristili i serijom 8:0 stigli do preokreta (64:68).

Crnu seriju od četiri minuta bez poena prekinuo je Ivanović sa linije penala, a potom je bio siguran i Mihailović.

Kapiten Marko Popović je dva minuta prije kraja iz nemoguće pozicije pogodio, a poslije dva promašaja sa obje strane, Mihailović je pogodio trojku za nedostižnih 73:68.

Drugom pobjedu u neizvjesnim završnicama u četiri dana, igrači crnogorskog šampiona su dodatno podigli samopouzdanje i sada mnogo rasterećenije čekaju subotnji duel sa Zadrom.

Narednog utorka (20. novembar), Budućnost Voli će u 3. kolu biti gost Šarlroe.

Galerija

Bonus video: