Budućnost Voli poražena od Spartaka

Beverli sa 25 i Dragičević sa 18 poena (devet skokova) predvodili su Spartak, dok su se u domaćem timu istakli Vitkovac (11 koševa) i Anderson (10)
0 komentar(a)
Anderson - Dragičević, Foto: Savo Prelević
Anderson - Dragičević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.01.2012. 20:10h

Spartak je nastavio sa sjajnim igrama u Evrokupu, opravdao ulogu favorita protiv Budućnost Volija i u Sankt Peterburg nosi dva boda.

Ovo je za ruski tim sedma pobjeda u ovom takmičenju, čime je jasno pokazao da sa pravom konkuriše za osvajanje trofeja.

“Plavi” su samo tri puta uspjeli da izjednače (2:2, 8:8, 10:10), što jasno govori o zasluženoj pobjedu gostiju.

Patrik Beverli sa 25 i Vladimir Dragičević sa 18 poena (devet skokova) predvodili su Spartak, dok su se u domaćem timu istakli Čedomir Vitkovac (11 koševa) i Džermejn Anderson (10).

"Očekivano težak meč. Odbrana je bila na visokom nivou svih 40 minuta, ali tako i Spartakova, pa otuda i ne čudi mali broj poena. Kada smo imali priliku da uhvatimo priključak, napravili smo nekoliko grešaka, promašili kontru, nismo zagrađivali koš i loše smo prevodili loptu. U svakom slučaju, zaslužena pobjeda Spartaka. Sa statističkim parametrom šuta koji smo imali, teško je bilo razvijati igru i dobiti", rekao je Dejan Radonjić, trener Budućnost Volija.

Od starta je Spartak jasno stavio do znanja da se došao po dva boda. Odličnom odbranom onemogućio je “plavima” lake poena, a prve iz igre postigli su tek 4,23 minuta prije kraja prve četvrtine preko Bojana Dubljevića.

Gosti su vodili, Podgoričani prijetili, ali nisu mogli do vođstva. Serijom 8:0, u kojoj su Beverli i Viktor Kerju pogodili trojke, Rusi su došli do najveće prednosti na meču (35:24) u 18. minutu.

Treću četvrtinu obilježilo je mnogo promašaja sa obje strane. Ipak, Budućnost Voli se bolje snašla u takvoj igri i trojkom Nikole Ivanovića pred odlučujućih deset minuta smanjila zaostatak na tri poena (45:42).

Iako je domaćin prijetio, Spartak nije dozvoljavao da izgubi prednost. Najviše što je domaćin uradio bilo je da smanji vođstvo gostiju na pola koša (52:53), ali su Kejru i Beverli 1,26 minuta prije kraja otklonili sve dileme oko konačnog ishoda.

Treba istaći i da je bilo nekoliko čudnih odluka arbitara na štetu domaćina, ali to nije uticalo na konačan ishod.

"U najavi meča sam rekao da ako svedemo Budućnost na mali broj poena - dobijamo. Odigrali smo dobru odbrani i riješili meč u svoju korist. Čestitam domaćinu na dobroj igri i jakom otporu, a mi se okrećemo narednom meču u Evrokupu protiv Banvita", istakao je nakon meča Dragičević.

U drugom meču grupe K, Banvit je savladao Krku 77:65 (21:15, 19:18, 17:16, 20:16).

Bonus video: