Budućnost Voli savladala Cedevitu u gostima

Debi Vlada Šćepanovića u trenerskom poslu u zvaničnom meču nije mogao da bude ljepši
25 komentar(a)
Budućnost - Cedevita, Foto: Twitter
Budućnost - Cedevita, Foto: Twitter
Ažurirano: 29.09.2016. 19:03h

Dva puta su košarkaši Budućnost Volija izgubili od Cedevite u pripremnom periodu, a onda se revanširali kad je bilo najvažnije.

Na startu nove sezone ABA lige izabranici Vlada Šćepanovića, iako desetkovani povredama (bez Rejnoldsa, Suada Šehovića i Gordića), bacili su Zagrepčane na koljena i to na njihovom parketu - 80:70.

Bio je to ujedno trenerski debi Šćepanovića u zvaničnom meču, a njegovi igrači učinili su sve da ga nekadašnja zvijezda kluba dugo pamti.

Najbolji pojedinac u taboru pobjednika bio je Nemanja Vranješ, koji je postigao 22 poena, a posebno je blistao u drugom poluvremenu kada je bio nerješiva enigma za odbranu Zagrepčana.

Markus Vilijams je ubacio 12 poena ali i imao 11 asistencija, uz odličnu igru u prvom poluvremenu.

Ali, sjajno su odigrali svi gostujući igrači, pa je Boris Savović ubacio 11 poena i imao 10 skokova, Sead Šehović je uknjižio 10 koševa i sedam uhvaćenih lopti, Petar Popović je dodao devet poena, Zoran Nikolić 8...

Na drugoj strani Dejvid Stokton je bio jedina svijetla tačka u redovima Cedevite i jedini sa dvocifrenim košgeterskim učinkom - 26 poena.

Budućnost Voli je vodila tokom čitavog prvog poluvremena i već tada je bilo jasno da to neće biti utakmica ni nalik kao prethodne dvije prijateljske, u Sarajevu i Zadru.

Ipak, početkom drugog poluvremena Cedevita je napravila seriju 14:2 i došla do sedam poena viška (46:39).

Gosti su, međutim, do kraja trećeg perioda uhvatili priključak, a onda se u posljednjoj dionici raspucali iz svih pozicija, pogotovo prilikom šuta za tri poena - pogađali su Popović, Savović, Šehović i Vranješ, prednost "plavih" je polako rasla i na kraju Cedevita je morala da baci peškir...

Bonus video: