Budućnost Voli se prošetala Domžalama

"Plavi" su otpor Slovenaca srušili u drugom poluvremenu, koje su odigrali maestralno
73 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Ivanović, Foto: Aba liga
Nikola Ivanović, Foto: Aba liga
Ažurirano: 28.01.2012. 21:21h

Budućnost Voli je napravila još jedan veliki korak ka plasmanu među četiri najbolja tima.

“Plavi” su večeras savladali Helios u Domžalama i učvrstili se na trećem mjestu.

U prvom poluvremenu je bila izjednačena igra, a u nastavku su izabranici Dejana Radonjića pojačali tempo, rezultatski se odlijepili i meč mirno priveli kraju.

Imponovala je odbrana, posebno u završnici treće dionice kada je Budućnost Voli za pet minuta primila svega četiri poena, kada je i riješeno pitanje pobjednika.

Bojan Krstović je odigrao sjajan meč, dao je 20 poena (trojke 6-4), a odlični su bili Milan Milošević (13) i Bojan Dubljević (12).

U domaćem timu istakli su se Klemen Prepelič (16), Dražen Bubnić (15) i Drago Pašalić (14).

"Generalno gledano, odigrali smo čitav meč na visokom nivou. U drugom poluvremenu su u napadu odigrali bolje. Otvorili smo nastavka sa nekoliko šuteva za tri poena, poraslo je samopouzdanje, kontrolisali smo dešavanja na terenu i zasluženo slavili. Čestitam igračima na dobroj igri i pobjedi. Zadovoljan sam što smo slavili na gostujućem terenu, ali nemamo vremena za slavlje. Već smo se okrenuli meču koji u utorak igramo u Turskoj", rekao je za "Vijesti" trener Podgoričana.

Od starta meča su “plavi” poveli, u 8. minutu sa 13:8, ali je Helios uzvratio serijom 7:0 za vođstvo 15:13.

U drugoj četvrtini rezultatska klackalica, ekipe su se smjenjivale u vođstvu. U posljednjih minut i po Krstović je dao šest poena (trojka plus koš i dodatno), pa su gosti na odmoru imali vođstvo od četiri poena (31:27).

Helios je odolijevao do 25. minuta, kada je kod rezultata 35:39 Budućnost Voli napravila seriju 17:4 i došla do nedostižnih 56:39.

U tim trenucima odličan je bio Milan Milošević, a Amerikanac Met Boldin je postigao prve poene u plavom dresu.

Potez meča je djelo mladog Nikole Ivanovića, koji je sa zvukom sirene pogodio trojku sa više od polovine terena na kraju trećeg kvartala, a za taj potez dobio je ovacije publike.

Posljednjih deset minuta Podgoričani su odradili rutinski, a u 34. minutu imali su maksimalnih plus 24 (66:42).

Tada je došlo do malog opuštanja, Helios je napravio seriju 9:0, ali je nakon minuta odmora Radonjić smirio svoje izabranike za važnu pobjedu kojom su ostali u trci za drugi uzastopni plasman na fajnl-for.

Za “plave” nema odmora, jer već danas putuju za Tursku, gdje ih u utorak čeka meč Evrokupa protiv Banvita.

Bonus video: