Budućnost Voli vezala 11. pobjedu, u „Morači“ pala i Olimpija

I ovog puta je najbolji bio Tadija Dragićević sa 23 poena i devet skokova
79 pregleda 35 komentar(a)
Omar Kuk, Foto: Aba-liga.com
Omar Kuk, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 16.01.2016. 21:53h

Košarkaši Budućnost Volija za korak su bliži 1. mjestu na kraju regularnog toka ABA lige, pošto su u 20. kolu pred svojim navijačima savladali Olimpiju sa 89:77 i upisali 11. vezanu pobjedu u regionalnom takmičenju.

U meču sa dosta oscilacija na obje strane, Ljubljančani su prijetili do finišta 3. četvrtine, ali su tada Bojan Subotić sa četiri poena i Suad Šehović trojkom vratili „plavima“ dvocifrenu prednost (67:57) i riješili sve dileme. Ako ih je i bilo...

Podgoričani imaju skor 18-2, a drugoplasirana Cedevita je na 15-4. Sve i da Zagrepčani dobiju sve rivale do kraja, tim Luke Pavićevića bi sebi mogao da dozvoli dva poraza u preostalih šest mečeva, jer je oba puta savladala šampiona Hrvatske.

I ovog puta je najbolji bio Tadija Dragićević sa 23 poena i devet skokova.

Dvocifren košgeterski učinak su imali i Aleks Marić (14), Subotić (12) i Nemanja Jaramaz (10), dok je kod Ljubljančana odskočio Sava Lešić sa dabl-dablom - 18 pogodaka i 10 uhvaćenih lopti.

Podgoričani do kraja ligaškog dijela gostuju ekipama koje se bore za opstanak - Metalcu, MZT-u i Sutjesci, a dočekuju Partizan, Igokeu i CIbonu.

Bonus video: