Ćapin: Bili smo pod velikim pritiskom

"U odbrani smo uradili dosta dobrih stvari, uspjeli smo da ih iskontrolišemo, izuzev Šarića, koji nema dobar procenat šuta, ali je sada praktično sve pogodio", rekao Igor Jovović
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.10.2013. 19:25h

Igor Jovović, trener Budućnost Volija, bio je zadovoljan nakon duela sa Cibonom.

Njegovi izabranici su nakon poraza od MZT Skoplja i PAOK-a, uspjeli da izdrže pritisak i ostvare važan trijumf.

“Izuzetno težak meč, ali sam i u najavi rekao da igramo protiv indivindualno jake ekipe. Imaju odličnu spoljnu liniju, koja će mnogim, kako bude sezone odmicala, pomrsiti račune. U odbrani smo uradili dosta dobrih stvari, uspjeli smo da ih iskontrolišemo, izuzev Šarića, koji nema dobar procenat šuta, ali je sada praktično sve pogodio. I dalje imamo dosta oscilacija, a možda smo zbog grča pravili greške i počela se topiti naša prednost. Nema mnogo vremena za rad, jer nas već u utorak čeka novi meč. Čestitam igračima na pobjedi i hvala navijačima na podršci koju smo imali”, naglasio je Jovović.

Aleksandar Ćapin nije bio košgeterski raspoložen. Dao je devet poena, ali je imao i 13 asistencija.

“Prezadovoljan sam, jer smo ostvarili pobjedu protiv kvalitetne ekipe. Bili smo pod velikim pritiskom nakon dva vezana poraza. Bili smo malo u grču, ali smo se i nezgodnog rivala, koji je dobar spolja, ali i unutra. Igrali smo dobro u odbrani, pametno u napadu i iskoristili smo sve njihove slabe tačke u igri.

Trener Cibone Neven Spahija u stilu pravog sportmena čestitao je Podgoričanima na pobjedi.

“Budućnost je bila bolja, na kraju je bilo sedam razlike, ali je indeks 97 prema 66. Igrali smo lošu utakmicu, djelom zbog toga što se Budućnost dobro pripremila za nas, ali i zbog toga što su naš ključni igrači bili indisponirani. U napadu smo igrali dosta dezorjentisano, naša igra dosta toga zavisi od beka šutera i kada on nije raspoložen, imamo probleme. Ima dosta utakmica još, moramo popraviti dosta toga u igri ako želimo na završni turnir ABA lige i plasman u drugi krug Evrokupa. Sada nam ne preostaje ništa drugo već da se vratimo kući i radimo”.

Amerikanac Met Džening nije bio previše raspoložen za priču.

“Loše smo počeli utakmicu, igrači Budućnosti su nas u prvoj četvrtini prostro “ubili”. U drugoj i trećoj četvrtini smo pokušali da zaigramo bolje, ali su se oni odlijepili i nismo uspjeli nakon toga da se vratimo”.

Galerija

Bonus video: