Cedevita angažovala Nurkića - Vijesti.me
STIGAO IZ ZLATOROGA

Cedevita angažovala Nurkića

"Nurkić je jedan izuzetno talentovan igrač koji mora još dosta toga da radi i nauči, ali već sada može biti upotrebljiv u određenim fazama igre", rekao Božidar Maljković

Jusuf Nurkić
Jusuf Nurkić (Foto: abaliga)

Jusuf Nurkić, veliki talent evropske košarke, koji već nekoliko mjeseci trenira sa Cedevitom, napokon je potpisao ugovor sa hrvatskim vicešampionom, zvanično je saopšteno na klupskom sajtu.

Nurkić je do sada imao nerazriješene odnose sa Zlatorogom, ali sve prepreke sada su otklonjene i 18-godišnji centar uskoro bi mogao da debituje za tim iz Zagreba

Nurkić je rođenom 23.08.1994. u Tuzli, visok je 212 centimetara, a proteklog ljeta igrao je za reprezentaciju BiH na juniorskom Evropskom prvenstvu divizije B i u toj konkurenciji je dominirao.

Na tom turniru proglašen je za najboljeg igrača (MVP), a BiH je kao najbolja ekipa izborila plasman u Diviziju A.

"Nurkić je jedan izuzetno talentovan igrač koji mora još dosta toga da radi i nauči, ali već sada može biti upotrebljiv u određenim fazama igre. Ako bude dobro radio, a ne vidim razloga da ne jer već radi dobro, trebao bi svakim danom da napreduje i biti bolji i boriti se za svoje mjesto u timu. Nikome mjesto u timu i minutaža nisu zagarantovani", rekao je trener Cedevite Božidar Maljković.