Cedevita Olimpija i zvanično postala klub, Slaven Rimac na klupi

"Zadovoljan sam i ponosan što su obje Skupštine potvrdile naše spajanje i što je konstitutivna Skupština protekla u prijateljskom, optimističnom i pozitivnom tonu. Sve što smo najavili prije mjesec dana se ostvarilo," naglasio je Emil Tedeski
2518 pregleda 0 komentar(a)
Čelnici Cedevita Olimpije
Čelnici Cedevita Olimpije

U Ljubljani je u ponedjeljak i formalno potvrđeno spajanje košarkaških klubova Cedevite i Olimpije, trener novog kluba je Slaven Rimac, a prvo igračko pojačanje je slovenački reprezentativac Edo Murić.

U konferencijskoj dvorani Arene Stožice u Ljubljani održane su Skupštine oba kluba koje su potvrdile spajanje u Cedevita Olimpiju, a potom se nakratko sastala Skupština novog kluba, te Upravni odbor.

Prvi predsjednik Cedevite Olimpije je Tomaž Berločnik, dosadašnji predsjednik Olimpije i predsjednik Uprave Petrola, a nakon dvije i po godine predsjedanje će preuzeti Emil Tedeski, prvi čovjek Cedevite i predsjednik Uprave Atlantic Grupe.

Glavni direktor kluba je Davor Užbinec, sportski direktor je Sani Bečirović, a trener Slaven Rimac.

"Zadovoljan sam i ponosan što su obje Skupštine potvrdile naše spajanje i što je konstitutivna Skupština protekla u prijateljskom, optimističnom i pozitivnom tonu. Sve što smo najavili prije mjesec dana se ostvarilo," naglasio je Emil Tedeski.

Predsjednik kluba Berločnik je potvrdio kako će trener nove rkipr biti hrvatski stručnjak Slaven Rimac, a kao prvo pojačanje angažovan je Edo Murić.

Cedevita Olimpija će ove sezone igrati u Evrokupu, a žrijeb grupa će se održati u petak u Barseloni.

Bonus video: