Cedevita pregažena u “Morači”

Prikazali su Podgoričani sve ono što krasi modernu košarku - agresivnu odbranu, tečan napad, veliku želju, motiv i borbenost do fanatizma
92 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Mihailović, Foto: SAVO PRELEVIĆ
Vladimir Mihailović, Foto: SAVO PRELEVIĆ
Ažurirano: 07.01.2012. 22:20h

Igrom iz udžbenika, za sve košarkaške sladokusce, košarkaši Budućnost Volija su ponizili Cedevitu, koja sa konačnih minus 17 (81:64) mora biti zadovoljna.

Prikazali su Podgoričani sve ono što krasi modernu košarku - agresivnu odbranu, tečan napad, veliku želju, motiv i borbenost do fanatizma. U takvoj situaciji ni jače ekipa od Cedevite ne bi imale šta da traže u “Morači”.

Prvi put ove sezone “plavi” su držali visok ritam svih 40 minuta, nije bilo niti sekunde pada u igri i to je ono što sve posebno raduje.

Dobro su izabranici Dejana Radonjića raspodijelili poene, a najefikasniji je bio Vladimir Mihailović sa 13 koševa, a sve je postigao u intervalu od 27. do 32. minuta.

Po 11 su dali Džermejn Anderson i Bojan Dubljević. Hasan Rizvić je već na debiju pokazao da će biti veliko pojačanje.

Devet poena, tri skoka i blokada su odličan učinak, s obzirom na to da je odradio svega dva treninga s ekipom.

Koliko su “plavi” igrali sjajno u odbrani pokazuje i podatak da je najbolji igrač gostiju Dontej Drejper meč završio bez poena, a na terenu je proveo skoro 22 minuta.

"Čestitam igračima na pobjedi. Dobro smo počeli kalendarsku godinu, kao i drugi dio takmičenja. Mogu slobodno reći da je ovo još jedna velika pobjeda za nas ove sezone, a ostvarena je protiv ekipe koja je kvalitet pokazala u prvom dijelu takmičenja. Dobro smo igrali 40 minuta u odbrani, bili inspirisani u napadu i u kontinuitetu bili u istom ritmu. Raduje razlika u skokovima, imali smo dobar procenat šuta. Već sada se okrećemo ka narednom meču koji u utorak igramo protiv Crvene zvezde", rekao je nakon meča Radonjić.

Počelo je košem Mira Bilana i to je bilo sve što su gosti uradili na ovom meču.

Uslijedila je furiozna igra domaćina koji su za pet minuta napravili seriju 11:0, što je bio znak da Dražen Anzulović zatraži minut odmora.

Međutim, to nije dalo rezultat, nastavili su “plavi” u istom rimu, pa je nakon prvih 10 minuta bilo isto toliko poena prednosti (23:13).

Ista slika na terenu i u drugoj četvrtini. Budućnost Voli diktira ritam, Cedevita je nemoćna, kao i Anzulović koji bespomoćno širi ruke pored klupe, jer su kola krenula nizbrdo.

Na odmor se otišlo s rezultatom 39:25 i jedina dilema je bila s kojom razlikom će meč biti riješen.

Nastavak meča donio je rutinsku igru crnogorskog šampiona, a prednost se kretala od 14 do 25 poena (73:48), koliko je bilo u 35. minutu.

Činilo se tada da domaćin može i do pobjede od 30 razlike, koliko je poražen u Zagrebu, ali su malo smanjili “gas”, pa su gosti uspjeli da do kraja ublaže poraz.

Na kraju je oko 1.500 navijača ovacijama ispratilo svoje ljubimce u svlačionicu, a oni su to, po prikazanom, apsolutno i zaslužili.

"Čestitam Dejanu i Budućnosti na pobjedi. Totalno su nas nadigrali, imali su želju, volju i agresivnost, a koje mi nismo imali. Ako je naš najbolji igrač bio Kristofer Voren s dva treninga nakon dva mjeseca pauze, to najbolje pokazuje kako smo igrali. Zavarali su nas, očigledno, rezultati iz prvog dijela takmičenja, možda nas je opustio i ubjedljiv trijumf na startu u Zagrebu. Upozoravali smo šta nas čeka u Podgorici, ali je Budućnost bila u svim elementima bolja od nas. U drugom dijelu smo pokušavali da uradimo nešto, ali smo bili individualno slabi da bismo dobili Budućnost ovakvu kakva je bila", naglasio je Anzulović.

Bonus video: