Cijene Poljake, ali vjeruju u pobjedu

"Njihov kvalitet, koji smo imali prilike da vidimo, potpuno nam je jasan i respekt koji im ukazujemo je sasvim normalan sa naše strane", kaže trener Budućnost Volija Dejan Radonjić
0 komentar(a)
Marko Popović, Foto: Savo Prelević
Marko Popović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.11.2011. 13:51h

Regionalna liga za košarkaše Budućnost Volija je sada u drugom planu.

Sjutra otvaraju novu stranicu, dočekuju poljski Turov na startu Evrokupa, drugog po jačini evropskog klupskog takmičenja.

Turov, učesnik kvalifikacija za Evroligu, ove sezone igra sjajno u domaćem šampionatu.

Ima skor od devet pobjeda, a jedini poraz doživio je u subotu protiv Trefl Sopota u gostima nakon produžetka (86:83).

U svojim redovima ima osam stranaca, četiri Amerikanca, Litvanca, Njemca, Australijanca i Francuz.

Jasno je da “plave” čeka težak zadatak, ali najavljuju da će učiniti sve da dođe do trijumfa.

"Radi se o ekipi koja je igrala u kvalifikacijama za Evroligu i tu odigrala jedan dobar meč protiv favorizovanog Himkija. Igraju jako kvalitetno u domaćem prvenstvu imaju samo jedan poraz i to u subotu u gostima protiv Trefl Sopota. Njihov kvalitet, koji smo imali prilike da vidimo, potpuno nam je jasan i respekt koji im ukazujemo je sasvim normalan sa naše strane", kaže trener Budućnost Volija Dejan Radonjić.

Međutim, kada se lopta podbaci, respekt nestaje. Kreće se u borbu za dva boda.

"Onda ćemo dati sve od sebe, da pružimo partiju koja bi nam omogućila da budemo konkurentni i da u tom meču pokušamo da dobrom partijom, savladamo ekipu iz Poljske. Sastav Turova je internacionalnog tipa u kojem prednjače nekoliko Amerikanca, tu su i po jedan Njemac, Litvanac i Australijanac. Tako da moramo da budemo prisutni svih 40 minuta, posebno u defanzivi i da sa jednom stabilnošću neutrališemo njihov kvalitet, kako bi u Evrokupu startovali pobjedom"

Želja crnogorskog šampiona je plasman u drugi krug i nadaju se da će to i ostvariti.

"Normalno je da se nadamo najboljem mogućem rezultatu u ovom takmičenju. Mislim da će to prvo kolo pokazati jasne pravce u ovoj grupi. Grupa je veoma interesantna, treba sačekati prve mečeve, onda ćemo da napravimo analizu o daljim mogućnostima u Evrokupu. Normalno, svaki meč igramo sa istom idejom, tu nema nikakve dileme", jasan je Radonjić.

Kapiten Podgoričana Marko Popović cijeni Poljake, ali vjeruje u trijumf.

"Radi se o izuzetno kvalitetnoj ekipi. Imali smo priliku da ih gledamo, imaju izrazito dobre pojednice, manje-više to su uglavnom stranci. Nadam se da ćemo uz pomoć publike doći do veoma važne pobjede. Taj trijumf bi nam mnogo značio u daljem takmičenj na putu ka prolasku u drugi krug", zaključio je 26-godišnji Popović.

U drugom meču grupe H, Deksija Mons će ugostiti Albu (20 sati).

Cijena karte je 2 eura.

Bonus video: