Čikago bolji od Bostona, Mirotiću skok falio za dabl-dabl

55 pregleda 0 komentar(a)
Ajzea Tomas i Nikola Mirotić, Foto: Reuters
Ajzea Tomas i Nikola Mirotić, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.10.2016. 06:42h

Po dvije pobjede domaćina i gostiju, bilans je četiri utakmice NBA lige odigrane u noći između četvrtka i petka po našem vremenu.

Čikago je pobijedio Boston 105:99, a Nikoli Mirotiću je falio skok za dabl-dabl učinak. Crnogorac sa španskim pasošem je upisao 15 poena i devet skokova u pobjedi svog tima protiv Seltiksa.

Sjajan je bio i Dvejn Vejd na debiju za Čikago, legendarni plej upisao je 22 poena, šest skokova i pet asistencija, a trijumf je proslavio odlaskom majci u zagrljaj pokraj parketa.Efikasniji od njega bio je samo Džimi Batler sa 24, Tadž Gibson je dodao 18.

"Dugo sam čekao na taj trenutak. Znam da je on poseban i za moju porodicu, koja je bila ovdje. Iskoristio sam taj trenutak da zahvalim Bogu što mi je pružio ovu priliku da budem ovdje i da imam karijeru kakvu sam imao, da sam donosem odluku i da se stavim u položaj u kome mogu da živim svoj san. Bio sam jako zahvalan u tom trenutku i kleknuo sam da se zahvalim Gospodu i čujem huk publike. A onda je bilo vreme za košarku", rekao je Vejd poslije meča.

Bulsi su ovog ljeta mijenjali svoju zvijezdu za drugu veliku zvijezdu kada su poslali Derika Rouza u Njujork, a onda potpisali dvogodišnji ugovor sa Vejdom za 47 miliona dolara, koji je ostavio u šoku njegov Majami. Plejmejker je proveo 13 sezona u Hitu, sa kojim je osvojio tri titule i 12 puta učestvovao na Ol-star meču.

Kod poraženih Seltiksa bolji od ostalih bio je Ajzea Tomas sa 25 poena.

San Antonio je pobijedio i u drugoj utakmici od početka sezone, a nova žrtva bio je Sakramento - 102:94.

Tim iz Teksasa predvodio je Kavaj Lenard sa 30 poena, dok je Lamarkus Oldridž dodao 15.

Spursi su sjajnom odbranom u drugom poluvremenu zaustavili Kingse i tako ostvarili drugu pobjedu u sezoni. Sakramento je u svom prvom meču u sezoni pobijedio Feniks u gostima.

Publika u Sakramentu bila je uobičajeno bučna, ali to nije pomoglo igračima da ostvare trijumf, uprkos sjajnoj partiji Demarkusa Kazinsa, koji je predvodio Sakramento sa 37 poena i 16 skokova.

Atlanta je na početku sezone pobijedila kod kuće Vašington sa 114:99, a do trijumfa su je predvodili novo pojačanje Dvajt Hauard, ali i Tim Hardavej mlađi.

Hauard je ljetos stigao u svoj rodni grad kao najveće pojačanje i odmah je doprinio igrama. Utakmicu je završio sa 19 skokova, 11 poena i tri blokade, a njegovo prisustvo u odbrani mnogo je uticalo na igru.

"Najgore što može da se desi je da izgubite prvu utakmicu. Mislim da smo svi bili pomalo nervozni u prvom poluvremenu jer smo htjeli da odigramo dobro. Stvarno smo se potrudili za ovaj grad. Kada smo se malo sabrali, malo okvasili noge, onda smo digli igru na novi nivo", rekao je Hauard poslije meča.

Najefikasniji u pobjedi bio je Pol Milsap sa 28 poena, sedam skokova i šest asistencija, ali je Hardavej mlađi neočekivano odigrao jednu od glavnih uloga sa 21 poenom, iako je prošle sezone uglavnom presjedio na klupi za rezerve, a neko vrijeme je proveo i u razvojnoj ligi.

Najefikasniji u Vašingtonu bio je Markif Moris sa 22 poena.

Najzad, Los Anđeles Klipersi su kao gosti slavili u Portlandu sa 114:106, a do povjede ih je vodio tandem Kris Pol (27p, 5sk, 5as) - Blejk Grifin (27p, 13sk), koji je najveću skakaču pomoć imao od Deandrea Džordana koji je uhvatio 12 lopti i pridodao šest poena.

Blejzersima nije pomogla ni još jedna blistava partija Demijana Lilarda - 29 poena, 10 skokova i tri asistencije.

Rezultati

Atlanta - Vašington 114:99

Milsap 28 p, Hardavej junior 21 p, Šreder 14 p, Hauard 11 p, 19 sk - Moris 22 p, Bil 13 p, Vol 12 p, 10 as

Čikago - Boston 105:99

Batler 24 p, Vejd 22 p, Gibson 18 p, 10 sk, Mirotić 15 p, 9 sk - Tomas 25 p, Bredli 16 p, Krauder 14 p

Sakramento - San Antonio 94:102

Kazins 37 p, 16 sk, Gej 17 p - Lenard 30 p, Oldridž 16 p

Portland – Los Anđeles Klipers 106:114

Lilard 29 p, 10 sk, Harkles 23 p - Grifin 29 p, 13 sk, Pol 29 p

Bonus video: