Cilj je plej-of ABA lige i jedan domaći trofej

"Ne da sam zadovoljan zalaganjem mojih igrača, nego slobodno mogu reći da sam oduševljen", rekao je trener Barana
3 komentar(a)
KK Mornar predstavljanje ekipe, Foto: Studio Petović
KK Mornar predstavljanje ekipe, Foto: Studio Petović
Ažurirano: 18.09.2017. 19:51h

Pod dirigentskom palicom novog trenera Mihaila Pavićevića košarkaši Mornara se u miru i tišini svog doma dvorane "Topolica" spremaju za iskušenja koja ih očekuju prvenstveno na predstojećem ABA Superkupu koji će biti održan u ovoj sali od 20. do 23. septembra.

Nakon devet kontrolnih utakmica, u kojima su doživjeli samo jedan poraz, od Sigala u Prištini, strateg Barana je zadovoljan onim što je urađeno.

"Moramo imati puno razloga za optimizam u susret predstojećoj, teškoj i zahtjevnoj sezoni. Ne da sam zadovoljan zalaganjem mojih igrača, nego slobodno mogu reći da sam oduševljen. Ove godine smo na vrijeme ušli u trenažni proces, formirali ekipu, odigrali dovoljan broj kvalitetnih pripremnih mečeva. Ekipa je spremna za sva iskušenja. Imamo mali problem sa povredom Vujoševića koji će još jedno vrijeme biti van stroja. I Luković se polako oporavlja od lakše povrede i vjerujem da će igrati već protiv svog bivšeg kluba. A sve je spremno i za jako takmičenje koje će u Baru okupiti sve najbolje ekipe ABA lige, osim, nažalost, Crvene zvezde. Tačno je da imamo teškog rivala u četvrtfinalu, beogradski Partizan, ali vjerujem u ovaj tim. Mali problem nam predstavlja činjenica da već 24. septembra igramo prvo kolo kvalifikacija za FIBA Ligu šampiona sa Avtodorom iz Rusije, a revanš je dva dana kasnije u Baru. Vidjećemo kako će sve to izgledati, jer realno najviše dvije utakmice možemo da odigramo na ovom turniru. Ipak, barska publika će imati šta da vidi, iako iskreno vjerujem da se sve karte neće otkrivati, s obzirom na to da će brzo start novog šampionata", u jednom dahu ističe Pavićević.

O ambicijama za predstojeću sezonu, Pavićević je govorio i na početku trenažnog procesa, a one su ostale iste.

"Moram biti realan i reći da nas očekuje težak posao oko plasmana u FIBA Ligu šampiona, jer nam žrijeb nije bio naklonjen. Što se tiče ABA lige, rekao sam i tada, a ponoviću i sada - naša želja je jasna, da se borimo za ulazak u plej-of, uz napomenu da se na taj način izbjegava i borba za opstanak. Ove godine će liga biti izjednačena, manji je broj timova i samo takvim pristupom i razmišljanjem se može doći do zacrtanog cilja. Sve smo u dosadašnjem dijelu priprema odradili kako treba. Doveli smo, između ostalih, i tri Amerikanca koji su svojim zalaganjem i pristupom pokazali da se radi o kvalitetnim, ali i odgovornim košarkašima, a ako smo prošle sezone u samoj završnici oba domaća takmičenja bili praktično na "jednu loptu" da stignemo do trofeja, zašto nam ove sezone to ne bi i bio cilj", kategoričan je Pavićević.

Zvanična promocija novog tima Mornara upriličena je večeras u ekskluzivnom ambijentu "Kraljevske plaže", gdje su se okupili prijatelji kluba.

Predstojeći ABA Superkup počinje u srijedu, a na programu su četvrtfinalni mečevi.

Od 14.30 časova igraće Cedevita i FMP, od 16.45 sati za prolaz u polufinale nadmetaće se Mega Bemaks i Igokea.

Od 19 časova Budućnost Voli će na megdan Ciboni, a posljednje četvrtfinale od 21 sat igraju Mornar i Partizan.

Cijena cjelodnevne ulaznice je pet eura.

Bonus video: