Čović: Dugujemo Pešiću, ali ćemo ga isplatiti do kraja avgusta

Čović je kazao i da je dug kluba sveden na 800.000 eura, iako je prije manje od godinu dana iznosio 18 miliona eura.
0 komentar(a)
Nebojša Čović, Foto: KK Crvena zvezda
Nebojša Čović, Foto: KK Crvena zvezda
Ažurirano: 29.06.2012. 18:33h

Predsjednik Crvene zvezde Nebojša Čović rekao je danas da taj košarkaški klub duguje novac treneru Svetislavu Pešiću, kao i da će se za sedam dana znati da li će stručnjak ostati.

"Postoje obaveze kluba prema Svetislavu Pešiću, a ta dugovanja ćemo riješiti do kraja avgusta. U narednih tri do sedam dana očekujem da će se to pitanje (ostanka) riješiti", rekao je Čović novinarima u Beogradu.

Čović je kazao i da je dug kluba sveden na 800.000 eura, iako je prije manje od godinu dana iznosio 18 miliona eura.

"Stiglo nam je pismo Pešićevog advokata, u njemu se ukazuje na moguće posljedice ako se ne isplati dug. Ja sa Pešićem imam svakodnevnu komunikaciju oko plana za narednu sezonu, on je za mene prvi pik i njegov odlazak bi poremetio naše planove, ali koga nema bez njega se može", kazao je Čović.

Predsjednik Zvezde je istakao da taj klub više neće nuditi igračima nerealne ugovore, čak i po cijenu rezultata, jer ne želi da se ubuduće zadužuje.

"Od 800.000 eura trenutnog duga, oko 450-500 hiljada je posljedica probijanja budžeta za prethodnu sezonu i to će se riješiti do kraja avgusta. Zvezda se ubuduće neće zaduživati, jer nije nikakav problem da se za tri mjeseca vratimo na isto. Nećemo nuditi nerealne ugovore igračima, čak i po cijenu rezultata", rekao je Čović.

"Niko nama nije dao taj novac. Imamo strukturu sponzora i donatora, kojih ima više od 30, a među njima nema mnogo javnih preduzeća", dodao je on.

Čović je rekao da će budžet kluba za narednu sezonu biti od dva do tri miliona eura.

"Intenzivno pregovaramo sa igračima, iako još nemamo definisan budžet. Neću da otkrivam sa kojim košarkašima, jer ništa nije dogovoreno. Sa Omarom Tomasom smo se okvirno dogovorili da on ostane i sljedeće sezone, vodeći računa o budžetu. Struka želi najskuplje igrače, ali i ja sam želio da budem kosmonaut, a to je nerealno", rekao je Čović.

Crvenu zvezdu je na kraju sezone napustio bek Nemanja Nedović, koji je prešao u litvanski Lijetuvos Ritas, a Čović je kazao da će klub od tog transfera zaraditi 500 hiljada eura.

Čović je istakao da je želja rukovodstva da se izgradi velika hala u kojoj će igrati samo Crvena zvezda, ali je dodao da to nije prioritet.

Bonus video: