Čović: Zvezda i Partizan moraju da budu ravnopravni

On je istekao da je svjestan da u Srbiji ne postoje samo ova dva kluba, ali da je rivalitet Zvezde i Partizana opšte poznat.
0 komentar(a)
Nebojša Čović, Foto: KK Crvena zvezda
Nebojša Čović, Foto: KK Crvena zvezda
Ažurirano: 28.09.2012. 14:00h

Predsjednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je danas da će se svim silama boriti za ravnopravnost i ravnotežu na svim poljima sa najvećim rivalom Partizanom i to u državnim fondovima, u statusu u državnim preduzećima, u košarkaškim i ostalim sportskim organizacijama i u medijima.

"Objavljujemo borbu za ravnopravnost i ravnotežu na svim poljima. Mi ni u jednom dijelu ne tražimo bolji, nego jednak status sa svojim najvećim gradskim rivalom. Ova borba neće biti laka a ni kratka i to mi znamo, ali mi moramo kao ljudi odgovorni za ovaj klub na tome svakodnevno da radimo", rekao je Čović.

On je istekao da je svjestan da u Srbiji ne postoje samo ova dva kluba, ali da je rivalitet Zvezde i Partizana opšte poznat.

"Partizan i mi, istorijski imamo približno jednak sportski uspjeh. Nekada je rezultatski potpuno dominantna bila Crvena zvezda, a u zadnje vrijeme to je Partizan. To su rezultatski ciklusi koji zavise od puno faktora i koji dolaze kroz dugoročan i kontinuirano dobar rad na svim poljima", naveo je on.

Čović je istakao da je profesionalizacija sporta u današnje vrijeme više nego ranije povećala važnost poslovnog dela kluba, jer se borbe za veći budžet direktno odražavaju i na sportski uspeh.

"Upravo zato smo mi prošlu godinu proglasili godinom sanacije i svojim sredstvima, bez pomoći države, u poslovnom smislu postavili klub na zdrave noge. Ne pamtimo da je kroz istoriju podrška jednom klubu od strane države bila tako neuravnotežena kao u protekle četiri godine".

Prvi čovjek crno-bijelih rekao je da će od premijera Ivice Dačića i njegovog zamjenika Aleksandra Vučića insistirati na ravnopravnom tretmanu.

"Kao i kod svake državne institucije, zalagaćemo se i kod premijera Dačića uprkos tome što je navijač Partizana, da i on ima ravnopravan tretman. To smo zamolili i gospodina Vučića, koji je navijač Crvene zvezde", poručio je Čović.

On je napomenuo i da je bivši predsjednik Srbije Boris Tadić prošle godine lično urgirao da Partizan dobije četiri puta veću pomoć od Zvezde od strane Telekoma.

Bonus video: