Crna Gora deklasirala Švajcarsku

''Crvene'' su bile ubjedljive sa 69:39, koju su nadigrale u svim segmentima igre i novim trijumfom, napravile dobru uvertiru pred gostovanje u Poljskoj
57 pregleda 12 komentar(a)
Iva Perovanović, Foto: Košarkaški savez Crne Gore
Iva Perovanović, Foto: Košarkaški savez Crne Gore
Ažurirano: 04.07.2012. 20:57h

Košarkaška rapsodija crvenih dama na Cetinju - crnogorske najbolje košarkašice ostvarile su petu pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje će se naredne godine održati u Francuskoj.

Izabranice Miodraga Baletića bile su ubjedljive protiv Švajcarske 69:39 i nadigrale je u svim segmentima igre.

Ozbiljnim pristupom meču od prvog minuta, Jelena Škerović i drugarice su lako savladale vidno slabijeg rivala i napravile pravu uvertiru za meč sa Poljskom, koji će odlučivati o osvajanju jednog od prva dva mjesta u grupi B, koja vode u Francusku.

Već nakon prve četvrtine, naša selekcija imala je 16 poena prednosti (24:8) i to je bio znak da će u ovom duelu jedina nepoznanica biti - sa koliko koševa razlike će naše djevojke utakmicu privesti kraju. Zbog odlične igre u odbrani i napadu standardne postave, šansu su dobile i igračice koje su do sada imale manju minutažu i opravdale povjerenje selektora Baletića.

“Djevojke su odlično odigrale i ispunile su sve zahtjeve. Neke igračice koje imaju manju minutažu dobile su šansu i iskoristile je. U Poljsku idemo bez opterećenja, jer imamo kvaliteta da je pobijedimo”, naglasio je Baletić.

Dvocifreni učinak u našem sastavu imale su Jelena Dubljević sa 14, Iva Perovanović sa 12 i Škerović sa 10 koševa.

U poraženom timu najbolja je tima Karen Tius sa 15 poena.

“Očekivale smo pobjedu. Plašile smo se da opušteno ne uđemo u meč, ali ipak sve smo dobro odradile, i kao što su smo svi i očekivali zabilježili novu pobjedu”, istakla je Jelena Ćulafić, koja je kraj svog imena upisala šest pogodaka.

U drugom meču sedmog kola grupe B, Poljska je u gostima savladala Estoniju 65:58, a u ovom kolu slobodna je bila selekcija Srbije.

Crna Gora je prva na tabeli sa 11 bodova, Poljska je na drugom mjestu sa devet, a Srbija je treća sa osam bodova, koliko ima i Švajcarska na četvrtom mjestu.

Estonija je posljednja i bez pobjede poslije šest odigranih mečeva.

Crna Gora već u subotu gostuje Poljskoj, a taj meč biće odlučujući za osvajanje jednog od prva dva mjesta u grupi, koja vode na Evropsko prvenstvo.

Baletićeve izabranice su već savladale Poljsku na Cetinju sa 59:50, a i porazom do 10 razlike u Inovroclavu bi praktično osigurale jedno od prva dva mjesta u grupi, s obzirom na to da bi u eventualnom krugu sa Poljskom i Srbijom imale pozitivnu koš razliku.

Naravno, u posljednjem meču moraju da upišu pobjedu, a imaće više nego lak zadatak, jer dočekuju nejaku Estoniju...

Crna Gora - Švajcarska 69:39 (24:8, 17:13, 17:11, 11:7)

Cetinje - SC „Lovćen”. Gledalaca: 600. Sudije: Jeršan (Slovenija), Pala (Mađarska), Hordov (Hrvatska).

Crna Gora: Knežević, Škerović 10, Ćulafić 6, Baletić 4, Popović 5, Aleksić 4, Dubljević 14, Perovanović 12, Turčinović 2, Jovanović 5, Bigović 2, Milutinović 5.

Švajcarska: Monije, Kasongo 6, Moldovanji, Keršou 2, Žiru 9, Rol 3, Tius 15, Favr, Gir, Hekendorn, Mišo, Talman 4.

Bonus video: