Crna Gora izgubila od Srbije

Najbolji košarkaši Crne Gore su izgubili od domaće Srbije u posljednjoj utakmici "Trofeja Beograda" (82:71)
63 pregleda 78 komentar(a)
srbija crna gora, Foto: Beta
srbija crna gora, Foto: Beta
Ažurirano: 13.08.2017. 21:04h

Poraz i na drugom pripremnom meču za Eurobasket, ali ni ovog puta nema razloga za tugovanje u taboru reprezentacije Crne Gore.

Tim Bogdana Tanjevića je izgubio od domaće Srbije u posljednjoj utakmici "Trofeja Beograda" (82:71), ali je ostavio dobar utisak kao i protiv Grčke, kada je Nikola Ivanović promašio polaganje za produžetke.

"Crveni" su dobro počeli meč i zahvaljujući odličnom šutu za tri poena (sedam pogođenih od prvih 12 šuteva) vodili 29:23 na startu druge četvrtine.

Tada je Srbija uzvratila serijom 12:1 i više nijednom nije dozvolila rivalu da je sustigne.

U 3. četvrtini je bilo 13 razlike (57:44), da bi Bojan Dubljević sa pet vezanih poena (dva bacanja i trojka) smanjio na 58:55.

To je, nažalost, bilo sve, jer su Srbi na zatvaranju treće i početku posljednje četvrtine serijom 6:0 otklonili sve dileme.

Dubljević je bio najefikasniji u timu Bogdana Tanjevića sa 13 poena, a imao je i šest skokova.

Nikola Ivanović je ubacio 11, Nikola Vučević je upisao dabl-dabl sa po 10 koševa i uhvaćenih lopti, a 10 poena je upisao i Nemanja Đurišić.

U listu strijelaca su se upisali i Vladimir Mihajlović (osam), Danilo Nikolić, Dino Radončić (po pet), Tajris Rajs, Nemanja Vranješ (po tri) i Marko Todorović (dva).

Kod domaćih je ubjedljivo najbolji bio novi bek Sakramento Kingsa i aktuelni prvak Evrope sa Fenerbahčeom, Bogdan Bogdanović sa 25 poena.

Bonus video: