Crna Gora još jednom pobjedom nad Slovenijom najavila Eurobasket

Crnogorskim košarkašicama dueli sa Slovenijom bila su posljednja provjera uoči Eurobasketa u Češkoj, koji će početi 16. juna
0 komentar(a)
Božica Mujović, Crna Gora - Slovenija, Foto: KSCG
Božica Mujović, Crna Gora - Slovenija, Foto: KSCG
Ažurirano: 08.06.2017. 21:42h

Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore pobijedila je večeras u Podgorici selekciju Slovenije 70:62 (26:20, 14:18, 10:9, 20:15), u drugom prijateljskom meču protiv tog rivala, u okviru priprema za Evropsko prvenstvo u Češkoj, koje je na programu od 16. do 25. juna.

Crnogorske košarkašice dobile su i jučerašnji prvi duel 72:59.

Blistao je centarski tandem – Iva Perovanović, koja je u prvom duelu doživjela povredu arkade na početku meča, postigla je 25 poena i imala sedam skokova, dok je Anđelika Danijel Robinson upisala 18.

U slovenačkoj selekciji dvocifren učinak imale su Nika Barić sa 17 i Teja Oblak sa 12 poena.

"Slovenija je pokazala veliku želju i bila znatno agresivnija nego u prvom meču. Odigrali smo dobro i bilo je dosta pozitivnih stvari u našoj igri, ali imamo prostora za napredak. Odbrana treba da bude u fokusu jer je to ključni segment naše igre, s obzirom na to da nemamo veliki potencijal u napadu. Imali smo dosta problema u pripremnom periodu zbog povreda i virusa, a ostali smo i bez najbolje igračice Jelene Dubljević. Ali vjerujem da smo dostigli nivo koji garantuje da ćemo pružiti maksimum u svakom meču i da ćemo javnosti i navijačima potvrditi da smo spremni da se borimo u svakom duelu", kazao je nakon meča selektor Roberto Injiges.

Naša selekcija je, tako, sa tri pobjede okončala pripremnom periodu, jer je na turniru u Bordou bila bolja od Kanade. "Crvene" su doživjele i tri poraza, od Srbije na Zlatiboru, te od Ukrajine i Francuske na turniru u Bordou.

Crnogorskim košarkašicama dueli sa Slovenijom bila su posljednja provjera uoči Eurobasketa u Češkoj.

Rivali crnogorskoj selekciji u grupi D biće Rusija, Belgija i Letonija.

Prvoplasirani tim izoriće direktan plasman u četvrtfinale, dok će drugoplasirani i trećeplasirani iz četiri grupe kroz osminu finala tražiti svoje mjesto među osam najboljih.

Bonus video: