Crna Gora juri plus pet

Trijumf bi košarkašicama omogućio povoljniji položaj u žrijebu grupa za Evropsko prvenstvo, koje će se održati u Mađarskoj i Rumuniji naredne godine
0 komentar(a)
Jelena Dubljević, Foto: FIBA Europe/Elio Castoria
Jelena Dubljević, Foto: FIBA Europe/Elio Castoria
Ažurirano: 25.06.2014. 10:38h

Prvi okršaj u borbi za prvo mjesto u grupi pripao je selekciji Ukrajine (75:71). To je dodatni motiv za Jelenu Škerović i saigračice da večeras daju maksimum, ostvare pobjedu sa pet ili više razlike i na kraju osvoje prvo mjesto.

To bi im omogućilo povoljniji položaj u žrijebu grupa za Evropsko prvenstvo, koje će se održati u Mađarskoj i Rumuniji naredne godine.

"Crvene" kažu da su uvidjele gdje su griješile u ponedjeljak veče i nastojaće da u večerašnjem meču to isprave, što bi im olakšalo put do trijumfa.

"Prva utakmica je bila veoma teška i fizički i psihički. Bila je to utakmica koja je nosila veliki ulog i koja je mogla da odluči sve. Produžili smo neizvjesnost i odložili odluku o pobjedniku grupe. Pokazale smo karakter u posljednjoj četvrtini i nismo odustajale do kraja, a nedostajalo nam je i malo sreće", ističe Jelena Dubljević, sa 25 poena najefikasnija u taboru naše selekcije u prvom okršaju sa Ukrajinkama.

U ponedjeljak veče zakazao je šut za tri poena kod naših dama. Od 16 pokušaja, samo su dva puta uspjele da pogode (12,5 odsto), a sa druge strane, Ukrajinke su pogodile sedam puta iz 17 šuteva (41 odsto).

"Vjerujem da ćemo uspjeti da se podignemo psihološki, pripremimo na najbolji mogući način za okršaj i dođemo do pobjede. Sigurna sam da imamo kvalitet da slomimo otpor Ukrajine. Vjerujem da ćemo sa navijačima proslaviti pobjedu i prvo mjesto u grupi", zaključila je Dubljević.

Duel Crna Gora - Ukrajina igra se večeras od 20 sati u dvorani SC "Lovćen".

U drugom meču u grupi, koji ništa ne odlučuje, Finska će u Helsinkiju, od 19 sati, ugostiti Njemačku.

Bonus video: