Crna Gora pobjednik turnira u Podgorici

U meču za prvo mjesto, izabranici Luke Pavićevića savladali su večeras u "Morači" selekciju Mađarske 78:65 (20:15, 13:12, 21:16, 24:22)
79 pregleda 2 komentar(a)
košarkaši Crne Gore, Foto: Košarkaški savez Crne Gore
košarkaši Crne Gore, Foto: Košarkaški savez Crne Gore
Ažurirano: 03.08.2014. 21:45h

Sa dvije ubjedljive pobjede, košarkaši Crne Gore pobjednici su turnira u Podgorici koji se igrao u sklopu priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo naredne godine – u meču za prvo mjesto, izabranici Luke Pavićevića savladali su večeras u "Morači" selekciju Mađarske 78:65 (20:15, 13:12, 21:16, 24:22).

U prvom meču na turniru, naša selekcija je u subotu savladala Švajcarsku 97:61.

U duelu protiv Mađarske, Suad Šehović i saigrači imali su prednost tokom čitavog meča, iako je protivnik prijetio do sredine posljednje dionice. U svakom slučaju, meč sa Mađarskom bio je posljednja provjera pred početak kvalifikacija i premijerni meč protiv Izraela koji je na programu 10. avgusta u Nikoziji.

Najefikasniji u našoj reprezentaciji bili su Suad Šehović sa 16, Ivan Maraš i Aleksa Popović sa po 12, te Vladimir Dragičević sa 10 poena. Dragičević i Maraš imali su i po sedam skokova. U poraženoj selekciji najbolji je bio David Vojvoda sa 17 poena.

"Završili smo petu sedmicu priprema i ulazimo u završnu fazu priprema za meč protiv Izraela. Mislim da smo dosta toga postigli, skupili smo tim i doveli do nivoa da možemo da igramo protiv svih protivnika u kvalifikacijama. Dvije provjere u Podgorici su pokazale da ima određenih stvari koje su na visokom nivou, ali da imai doze nekonstante i to je nedostatak želje da se dovrši posao i slomi otpor protivnika".

"Ekipa koja radi naporno kao što je slučaj sa nama mora da to privede kraju i da riješi meč. U duelu protiv Mađarske nijesmo bili na nivou na kojem smo trenirali i na kojem smo bili u većini kontrolnih mečeva. Iza nas je naporan pripremni period, imamo dan odmora i nakon toga ulazimo u završne pripreme za duel sa Izraelom. Radi se o protivniku koji je podigao formu, osvojio turnir u Bambergu i to je pokazatelj njihovog kvaliteta i težine zadatka koji nas očekuje u Nikoziji", rekao je nakon meča selektor Crne Gore Luka Pavićević.

Pobjednički pehar kapitenu Šehoviću uručio je član Izvršnog odbora Košarkaškog saveza Crne Gore Igor Popović.

Bonus video: