Crna Gora ponovo ubjedjiva protiv Portugala

Novom ubjedljivom pobjedom nad Portugalom 70:57, košarkašice Crne Gore zaključile su spisak kontrolnih mečeva za kvalifikacije za plasman na Evropsko prvenstvo
1 komentar(a)
Jelena Škerović, Foto: FIBAEUROPE.COM
Jelena Škerović, Foto: FIBAEUROPE.COM
Ažurirano: 05.06.2012. 22:20h

Novom ubjedljivom pobjedom nad Portugalom 70:57 (23:11, 22:12, 18:22, 7:12), košarkašice Crne Gore zaključile su spisak kontrolnih mečeva za kvalifikacije za plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj naredne godine.

Kao u ponedjeljak, “crvene” su od starta kontrolisale dešavanja na terenu i Portugalke niti jednog trenutka nisu bile dostojan rival.

Selektor Miodrag Baletić pružio je priliku svim igračicama, osim Jasmini Bigović, koja je zbog povreda propustila ovaj meč. Najefikasnije u našoj selekciji bile su Jelena Škerović (17), Jelena Dubljević (13) i Milica Jovanović (12), dok je Iva Perovanović meč završila sa devet poena.

Crna Gora u pripremnom periodu ostvarila je šest pobjeda (po dvije nad Kanadom i Portugalom, Turska, Japan), a jedini poraz doživjela je od Bjelorusije na “Kepez kupu” u Antaliji

Do premijernog meča u kvalifikacija protiv Srbije (13. jun), naša selekcija će trenirati na Cetinju, gdje će se i odigrati taj duel. Od petka bi ekipa trebalo da bude kompletna, jer se očekuje dolazak Amerikanke Ešaje Marfi.

Bonus video: