Crna Gora poražena od Argentine: Realov trio srušio "crvene"

U posljednjem meču turnira u Lionu, Crna Gora u subotu od 18 sati igra sa Brazilom
12736 pregleda 8 komentar(a)
Petar Popović, Foto: Filip Roganović
Petar Popović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 16.08.2019. 23:02h

Košarkaška reprezentacija Crne Gore doživjela je drugi poraz na turniru u Lionu - izgubila je od Argentine 85:77.

Sinoć je od "crvenih" bolja bila Francuska (80:72).

Zvezdan Mitrović je Argentincima suprotstavio drugačiji tim od sinoćnjeg, u sastavu nisu bili Bojan Dubljević i Nikola Ivanović, koje su zamijenili Nemanja Radović i Jovan Kljajić.

Crna Gora je odigrala dobro i čvrsto prvih 20 minuta, konstantno vodila, ali "gaučosi" nisu dozvolili da se odlijepi (35:33 na poluvremenu).

U trećoj četvrtini se razigrao Realov trio Nikolas Laprovitola - Fakundo Kampaco - Gabrijel Dek, koji su kreirali preokret, a odbrana našeg tima popustila, pa je Argentina stekla plus pet uoči posljednjih deset minuta (57:52).

"Crveni" su bili u igri do pet minuta prije kraja, kada je Patrisio Garino (Baskonija) ubacio trojku za prvu dvocifrenu prednost - 73:63. Sve je bilo gotovo...

Petar Popović je bio najefikasniji u crnogorskoj selekciji sa 13 poena, po 11 su ubacili Nikola Vučević (4-14 iz igre i devet skokova) i Nemanja Radović (šest skokova).

U argentinskom timu, Dek je postigao 23 poena (8-9 iz igre), Kampaco 21 (po šest skokova i šest asistencija), a Laprovitola 11.

U posljednjem meču turnira u Lionu, Crna Gora u subotu od 18 sati igra sa Brazilom, sa kojim se sastaje i u grupnoj fazi Mundobasketa.

Brazilci su na startu izgubili od Argentine, a večeras od Francuske 86:72.

Bonus video: