Crna Gora u 3. šeširu

Posljednji šešir rezervisan za Ukrajinu, Letoniju i dvije selekcije koje će se EP domaći preko dodatnih kvalifikacija
0 komentar(a)
Reprezentativci Crne Gore, Foto: ARHIVA VIJESTI
Reprezentativci Crne Gore, Foto: ARHIVA VIJESTI
Ažurirano: 12.01.2011. 20:38h

FIBA Evrope objavila je juče sastave šešira za predstojeći žrijeb za Evropsko prvenstvo, a on će biti održan 30. januara u Viljnusu.

Crna Gora je svrstana u treći šešir zajedno sa Njemačkom, Litvanijom i Belgijom. U prvom šeširu su tri selekcije koje su na posljednjem EP u Poljskoj osvojile medalje. Španija, aktuelni šampion Starog kontinenta, vicešampion Srbija i Grčka, koja se okitila bronzom, i Slovenija.

U drugom su Francuska, Hrvatska, Rusija i Turska, koje su u Poljskoj bile plasirane od 4. do 8. mjesta. “Crveni” su svrstani u treći šešir, jer su imali najbolji koeficijent od svih ekipa koje su igrale kvalifikacije, a odmah do njih je Belgija.

Četvrti šešir čine Velika Britanija, Makedonija, Izrael i Gruzija. U petom su Italija, Bugarska, Poljska i Bosna i Hercegovina, dok je posljednji šešir rezervisan za Ukrajinu, Letoniju i dvije selekcije koje će se Evropskog prvenstva domaći preko dodatnih kvalifikacija.

Kandidati za ta dva mjesta su Finska, Mađarska i Portugal, a dodatne kvalifikacije biće okončane 24. avgusta.

Prema planu, 24 selekcije biće svrstane u četiri grupe sa po šest timova, a u drugi krug plasiraće se po tri najbolje selekcije iz svake grupe.

Bonus video: