Crna Gora u drugom šeširu žrijeba u Minhenu

Crnogorski košarkaši u drugom šeširu u žrijebu koji će biti obavljen sjutra u Minhenu
2 komentar(a)
Bojan Dubljević, Foto: Zoran Đurić
Bojan Dubljević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 21.01.2016. 09:24h

Košarkaška selekcija Crne Gore biće žrijebana iz drugog šešira za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2017. godine, koje će biti održano u Finskoj, Izraelu, Rumuniji i Turskoj.

FIBA Evropa objavila je sastave šešira uoči žrijeba koji će biti obavljen u petak u Minhenu, a pored izabranika Bogdana Tanjevića, u drugom šeširu su još Estonija, Holandija, Ukrajina, Bosna i Hercegovina, Island i Mađarska.

U kvalifikacijama koje su na programu od 31. avgusta do 17. septembra učestvovaće 27 reprezentacija, podijeljenih u sedam grupa - šest sa po četiri i jednom koja će imati tri tima. Prvoplasirane reprezentacije iz sedam kvalifikacionihgrupa i četiri najbolje među drugoplasiranim izboriće vizu za smotru najboljih selekcija Evrope 2017. U Minhenu će biti obavljen i žrijeb za takmičenja mlađih selekcija. Početak žrijeba je u 10 sati i 30 minuta.

Domaćini smotre najboljih selekcija Starog kontinenta biće Finska, Izrael, Rumunija i Turska.

Pored pomenute četiri države koje će biti domaćini, vizu za Eurobasket 2017 već su osigurali Španija i Litvanija, finalisti Eurobasketa 2015. godine. Pored njih direktan plasman imaju i učesnici Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, te sedam selekcija koje će učestvovati u kvalifikacijama za OI: Hrvatska, Češka, Francuska, Grčka, Italija, Letonija i Srbija.

Bonus video: