Crna Gora u januaru domaćin prve runde kvalifikacija za EP za juniorke

Turnir će biti odigran od 10. do 12. januara u Sportskom centru “Igalo” u Herceg Novom.
400 pregleda 0 komentar(a)
Ženska juniorska odbojkaška reprezentacija
Ženska juniorska odbojkaška reprezentacija
Ažurirano: 07.11.2019. 23:59h

Ženska juniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore ugostiće Švedsku, Izrael i Kosovo na turniru prve runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine, saopšteno je iz Odbojkaškog saveza Crne Gore.

Kako se navodi, turnir će biti odigran od 10. do 12. januara u Sportskom centru “Igalo” u Herceg Novom.

Plasman u drugu rundu kvalifikacija izboriće dvije prvoplasirane selekcije sa turnira.

Prvoplasirana će u drugoj rundi učestvovati na turniru grupe B u Srbiji, od 30. aprila do 3. maja, a protivnici će im biti Srbija, Belgija i Mađarska.

Drugoplasirana ekipa iz 1.runde plasiraće se u grupu A na turniru koji se igra u Italiji.

Plasman na EP, koje će se odigrati u Zenici u Bosni i Hercegovini i Osijeku u Hrvatskoj, izboriće pobjednici sedam kvalifikacionih grupa druge runde, dok će drugoplasirane selekcije i najbolja trećeplasirana selekcija izboriti plasman u treću rundu kvalifikacija (9 - 12. jul), iz koje će plasman na EP izboriti pobjednici grupa i najbolja drugoplasirana reprezentacija.

Na osnovu odluke Administrativnog Borda CEV više se ne igraju kvalifikacije za Svjetska prvenstva, već će plasman na SP 2021. ostvariti finalisti EP 2020.

Pored toga (pet Kontinentalnih konfederacija po dvije selekcije), plasman na SP izboriće pet najuspješnijih reprezentacija sa rang-liste Svjetske odbojkaške federacije, koje nisu izborile plasman preko kontinentalnih šampionata.

Bonus video: