Crvena zvezda povela protiv Cedevite

9 komentar(a)
Marjanović, Foto: Crvena zvezda Telekom
Marjanović, Foto: Crvena zvezda Telekom
Ažurirano: 25.04.2015. 21:13h

Crvena zvezda povela je 1:0 u finalnoj seriji plej-ofa ABA lige, pošto su večeras u Pioniru savladala Cedevitu sa 68:59(24:19, 18:15, 12:20, 14:15).

Na poluvremenu se činilo da je sve gotovo, kada je domaćin poveo sa 18 poena prednosti (42:24), ali je Cedevita serijom 15:0 u trećoj četvrtini smanjila na 47:42.

Ipak, izabranici Dejana Radonjića uspjeli su da odbiju nalet Cedevite i uprkos velikom padu u drugom poluvremenu dođu do početnog vođstva u seriji.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili kapiten Luka Mitrović i Boban Marjanović. Mitrović je ubacio 18 poena, dok je Marjanović susret završio sa 15 poena i 12 skokova.

Jedini dvocifren učinak kod Zagrepčana imao je Luka Babić - 12 poena.

"Krenuli smo meč jako dobro, napravili razliku koja je bila neočekivano velika, jer znamo kakav kvalitet posjeduje Cedevita. Bili smo svjesni da će odigrati drugačije u drugom dijelu utakmice, što se i desilo.

Bili su mnogo čvršći u duelima, dok smo mi ušli u seriju grešaka. Pokazali su da nas čeka teška i neizvjesna serija", rekao je Radonjić.

Trener Zvezde priznao je da ga brine povreda Majka Cirbesa i malaksalost Stefana Jovića.

"Brine situacija oko Cirbesa, koja je u ovom trenutku nepoznata. Teško je očekivati da može da igra sutra. Jako bi nam puno značilo da sjutra budemo što kompletniji. Pokazalo se da nam fale igrači u rotaciji. Jović se loše osjećao. Nije povreda u pitanju, već malaksalost", dodao je Radonjić.

Trener Cedevite Jasmin Repeša rekao je večeras da je Crvene zvezde zasluženo došla do pobjede.

"Zvezda je bila bolja u svim segmentima i zasluženo je dobila. Apsurdno je da ekipa koja je imala dva dana manje odmora bude agresivnija i bolja u drugom dijelu utakmice. Ne znam zašto smo ušli mekano u meč", rekao je Repeša.

On je dodao da je Cedevita u drugom poluvremenu pokazala da može da se nosi sa Zvezdom.

"Dobra je svar da smo pokazali karakter. Ovo je treća izgubljena utakmica protiv Zvezde ove sezone, ali nijedan meč nije bila velika razlika. Pokazali smo da možemo da se nosimo sa Zvezdom, iako nije lako igrati protiv ekipe koja je fizički dominantna i igra sa dosta kontakta", poručio je Repeša.

Naredna utakmica igra se sjutra od 20.30, takođe u Pioniru, a zatim se finalna serija seli u Zagreb.

Bonus video: