Dejan Radonjić: Budućnost je pokrivena na svim mjestima, moramo da budemo dobri da bi bili konkurentni

Bajern je trenutno ispod crte za plej-of, u mini-seriji je od dva poraza, još jedan bi im znatno umanjio šanse da dođe do četvrtfinala
7464 pregleda 1 komentar(a)
Dejan Radonjić
Dejan Radonjić

I dok će košarkaši Budućnost Volija sjutra od 19 sati igrati za čast i ponos, spremajući se za završnicu sezone na domaćoj sceni, Bajern u Podgorici igra jednu od najvažnijih utakmica u Evroligi.

Bajern je trenutno ispod crte za plej-of, u mini-seriji je od dva poraza, još jedan bi im znatno umanjio šanse da dođe do četvrtfinala.

“Budućnost je pobijedila Real, CSKA... vratio se Bitadze, ovo je najjači sastav ove sezone, baš protiv nas. Mi dolazimo sa nekim našim problemima, sa povredama, neki igrači su bili odsutni zbog reprezentacija. Budućnost je spremna da pobijedi svaki tim, čeka nas teška utakmica, u sjajnoj atmosferi, a mi ćemo dati sve od sebe da pružimo maksimum”, rekao je trener Bajerna Dejan Radonjić.

Iako je riječ o meču sa velikim ulogom, Radonjić spušta tenzije...

“Prije sezone cilj je bio da budemo konkurentni, a u krugu smo većeg broja ekipa koje imaju razloga da se nadaju da će biti među osam. Mi smo zadovoljni što smo u toj priči. Trudićemo se da ostvarimo što više pobjeda do kraja, pa da analiziramo naše učešće, koje će, sigurno, biti pozitivno”, kazao je on.

Budućnost nema rezultatski pritisak kao Bajern...

“Vjerujem da oni razmišljaju o ABA ligi, brzo dolazi plej-of, i sa te strane je možda rasterećenija. Budućnost je pokrivena na svim pozicijama, došao je i novi centar, donijeće značajan kvalitet. Spoljnji igrači igraju na različite načine, centri i unutra i spolja – Budućnost ima širok izbor i igrača i stila igre. Moraćemo da igramo veoma dobri da bismo bili konkurentni”, rekao je Radonjić.

Bonus video: