Divac dobio funkciju u Sakramentu

1 komentar(a)
Vlade Divac, Foto: Zoran Đurić
Vlade Divac, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 03.03.2015. 21:34h

Proslavljeni košarkaški reprezentativac i predsJednik Olimpijskog komiteta Srbije imenovan je danas za potpredsjednika Sakramento Kingsa iz NBA lige, a dobio je i zaduženja za sportskom sektoru.

Sakramento je večeras saopštio da je Divac dobio novu funkciju koja glasi "potpredsjednik za košarkaške i klupske aktivnosti", koja je napravljena specijalno za njega.

U Olimpijskom komitetu Srbije Beti je večeras rečeno da će Divac ostati na sadašnjoj funkciji do kraja olimpijskog ciklusa, kako je bilo ranije planirano. Sljedeći olimpijski ciklus završava se poslije Igara u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Divčeve dužnosti će biti da savjetuje većinskog vlasnika Viveka Ranadivea, članove uprave koju vodi generalni menadžer Pit D'Alesandro, kao i stručni štab koji vodi trener Džordž Karl.

Divac je tako dobio zvanično najvišu funkciju u košarkaškom sektoru kluba.

"Velika je čast što se vraćam u grad koji mi je obezbedio cio život nezaboravnih iskustava. Sakramento i cijela organizacija Kingsa su mi uvijek bili u mislima i često sam sanjao da imam neku ulogu u pomaganju našim sjajnim navijačima da dođu do glavne nagrade u NBA. Hvala Viveku na ovoj šansi i radujem se sticanju novih dragocjenih uspomena", rekao je Divac.

Ranadive je kazao da je Divac veliki globalni filantrop.

"On ima jedinstveni ugao posmatranja stvari i globalni ugled, koji će samo dodatno podići našu organizaciju širom sveta", rekao je Vivek Ranadive.

Divac je bio jedan od kapitena Sakramenta (uz Krisa Vebera) u periodu od 1999. do 2005. godine, ali je bio predvodnik ekipe u njenom najuspešnijem periodu.

Divac uživa veliki ugled u prijestonici Kalifornije, a tamošnji mediji i navijači ga posmatraju kao jednog od najvažnijih igrača u istoriji kluba. Njegov dres sa brojem 21 je povučen iz upotrebe.

Najtiražniji list u Sakramentu i peti najtiražniji u Kaliforniji, Sakramento bi (Sacramento Bee) ocijenio je da je Divac "ikonična međunarodna sportska figura i najvoljeniji igrač u eri Kingsa u Sakramentu".

"Divac je bukvalno bio sidro, emotivno i drugo, tima Kingsa u njegovoj najuspješnijoj eri...U Sakramentu je bio prvo značajno pojačanje kluba i postao je njegov zaštitni znak. Nijedan igrač Kingsa nije bio vidljiviji ni toliko uključen u zajednicu, niti je iko toliko bio simbol organizacije dok je postajala međunarodni fenomen", naveo je ovaj list.

Bonus video: