Divac: Šek je bio netalentovan i snažan, ja sam bio talentovan, ali ne i jak

13 komentar(a)
Vlade Divac, Foto: Beta/AP
Vlade Divac, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.03.2015. 16:50h

Prvi meč u ulozi potpredsjednika Sakramenta sinoć je odgledao Vlade Divac, koji je odnedavno preuzeo tu visoku funkciju u Kingsima.

Njegovo prisustvo nije puno pomoglo Sakramentu, koji je poražen od lidera Istočne konferencije Atlante 110:103.

Divac je nakon meča privukao veliku pažnju američkih medija, koji nisu propustili prilku da ga pitaju o aktuelnoj situaciji u klubu, koji je ponovo daleko od zone plej-ofa na Zapadu.

"Prije svega, tu sam da pomognem u skautingu, jer imam dobre veze u cijelom svijetu. Vjerujem da ćemo naći novog Peđu Stojakovića, da ćemo brzo, već od sljedeće sezone, napraviti ekipu koja će moći da se nosi sa svima. Imamo talentovan tim, veoma perspektivan I siguran sam da imamo budućnost", rekao je Divac.

Divac vjeruje da će ponovo doći vrijeme kada će Sakramento biti značajan NBA faktor, a predvodnik bi trebalo da bude Damarkus Kazins.

"U košarci sam zaista dugo i on je jedan od najtalentovanijih centra koje sam gledao. Posjeduje nevjerovatne fizičke predispozicije, a talentovaniji je od Šekila O Nila, a svi znate šta je Šek napravio", rekao je Divac, a onda poentirao:

"Šek, zapravo, nije bio talentovan, već snažan. Ja sam bio talentovan, ali ne i jak. Ali, Šek je godinama dominirao, a kako tek može da dominira Kazins, koji je i snažan i talentovan!

Kao igrač, je Divac ostavio dubok trag u glavnom gradu Kalifornije - za Kingse je igrao od 1998. do 2004. godine, u vrijeme kada je Sakramento igrao najatraktivniju košarku u NBA.

Bonus video: