Dječaci Budućnosti protiv vršnjaka iz regiona

“Liga Crne Gore je veoma slaba. Ima malo kvalitetnih ekipa, to je veliki problem. I ovaj turnir je dobra prilika za ovaj uzrast kako bismo vidjeli koliko vrijedimo”, kazao je Dragan Ivanović
226 pregleda 2 komentar(a)
KK Budućnost pioniri, Foto: Privatna arhiva
KK Budućnost pioniri, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 29.11.2016. 17:58h

Novi košarkaški projekat u regionu trebalo bi da krene od 15. decembra. Podgorica, Sarajevo, Dubrovnik i Trebinje – biće domaćini regionalnog turnira za mlađe pionire.

Crnogorsku košarku predstavljaće Budućnost Voli.

“To je dogovor četiri grada i četiri kluba. Zamišljeno je da jednom mjesečno napravimo turnir, na kome bi četiri ekipe igrale svaka sa svakim. Bilo bi za nas jako interesantno da vidimo koliko smo napredovali i koliko možemo protiv ostalih ekipama u regionu”, kazao je direktor mlađih kategorija Budućnosti Dragan Ivanović.

Ambiciozan plan je da regionalni turnir preraste u regionalnu ligu.

“ Ideja postoji. Ovo su prvi koraci i moramo biti zadovoljni sa ovim, ali se nadam da će, u dogledno vrijeme, krenuti regionalna liga za juniore, kadete, zašto ne i za pionire”, kazao je Ivanović.

Budućnost prošle sezone praktično da nije imala ravnopravnog rivala u domaćem šampionatu. Juniori, kadeti i pioniri su dominirali na finalnim turnirima, dok su mlađi pioniri stali u finalu.

“Liga Crne Gore je veoma slaba. Ima malo kvalitetnih ekipa, to je veliki problem. I ovaj turnir je dobra prilika za ovaj uzrast kako bismo vidjeli koliko vrijedimo”, kazao je Ivanović.

Rezultat u ovom uzrastu i nije u prvom planu već stvaranje igrača na duže staze.

“Imamo 16 selektiranih dječaka, koji imaju veliki potenacijal i ako budu dobro trenirali u narednih 4-5 godina, neko od njih bi mogao doći do prvog tima Budućnosti. Turnir koji predstoji je jedna lijepa priča za djecu, da se oprobaju sa drugim ekipama iz drugih država”, kazao je trener mlađih pionira Marko Sekulić.

Bonus video: