Djurent ponosan, saigrači ga hvale, Džejms nije srećan zbog njega

Djurent je pred početak sezone došao u Golden Stejt iz Oklahome, što nije naišlo na odobravanje velikog broja ljudi.
0 komentar(a)
Djurent, Foto: Reuters
Djurent, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.06.2017. 10:27h

Najkorisniji igrač finalne serije NBA lige, košarkaš Golden Stejta Kevin Djurent, rekao je danas da je srećan što je dio ekipe, ali i svog prvog šampionskog trofeja.

"Ovo je odlična grupa momaka, velika zajednica i arena sa fantastičnim navijačima. Veoma sam srećan što sam dio svega ovoga", rekao je Djurent poslije utakmice.

Golden Stejt je osvojio svoju drugu titulu u tri godine, pošto je u finalnoj seriji sa 4:1 u pobjedama bio bolji od Klivlenda.

Djurent je pred početak sezone došao u Golden Stejt iz Oklahome, što nije naišlo na odobravanje velikog broja ljudi.

On je, ipak, tako uspio da već u prvoj sezoni od odlaska osvoji šampionski prsten, i uz to bude najbolji u finalnoj seriji.

Među prvima mu je čestitao veliki rival iz Klivlenda Lebron Džejms, koji je rekao da mu nije drago što je Djurent osvojio trofej.

"Nisam srećan što je Djurent osvojio prvi trofej, uopšte nisam srećan. Osvajanje prvog šampionata je za mene bilo kao kada mi se rodio prvi sin", rekao je Džejms.

Djurentov saigrač iz Voriorsa Drejmond Grin kazao je da je zaboravio poraz od Klivlenda u prošlogodišnjem finalu i odao počast Djurentu.

"Prošle sezone sam iznevjerio. Ako je Kevin Djurent utješna nagrada za poraz u prošlogodišnjem finalu, onda hvala za taj poraz", kazao je Grin uz osmjeh.

Stefon Kari je naveo da je njegova ekipa Golden Stejta mnogo toga naučila od prošle godine.

"Naučili smo iz svega što nam se desilo. Uzbuđen sam jer smo uradili nešto posebno i spreman sam da uradim to ponovo", rekao je Kari.

Bonus video: