Dobro je što meč ništa ne odlučuje

"Radonjić će na pravi način motivisati ekipu, kao što je radio svaki put do sada, u to ne treba sumnjati", objašnjava Simonović
0 komentar(a)
Marko Simonović, Foto: Albaberlin.de
Marko Simonović, Foto: Albaberlin.de
Ažurirano: 19.12.2011. 15:22h

Tri godine je bio jedan od ključnih igrača Budućnost Volija, sada je adut Albe.

Marko Simonović će prvi put od odlaska iz Podgorice igrati u “Morači” na terenu gdje je stekao afirmaciju.

Pred start Evrokupa poželio je da njegov sadašnji i bivši klub izbore plasman u drugi krug i želja mu se ispinula. Pred večerašnji meč ne krije zadovoljtsvo zbog te činjenice.

"Najbolje je to što utakmica nema značaj, moći ćemo da odigramo jednu dobru utakmicu, bez tenzije. Ovo je dobra prilika da uigravamo neke stvari koje nisu bile dobre u prethodnim utakmicama. Takođe, i da se odmore igrači koji su do sada imali veću minutažu", kaže Simonović za “Vijesti”.

Ekspedicija “albatrosa”, koja je u Crnu Goru stigla u ranim popodnevnim satima, je svjesna da je ne čeka lak zadatak.

"Sigurno će biti težak meč, jer Budućnost godinama igra dobro na svom terenu. Mi smo došli da dobijemo i da potvrdimo prvo mjesto. Međutim, neće biti lak posao, toga su svjesni svi igrači kao i trener Herbert Gordon, koji je posljednjih dana sa puno uvažavanja govorio o ekipi Budućnosti i Dejanu Radonjiću, koji radi odličan posao".

Podatak da su Podgoričani ušli u seriju pobjeda i da će biti rastrećeni je ono na šta u njemačko timu obraćaju posebnu pažnju.

"Radonjić će na pravi način motivisati ekipu, kao što je radio svaki put do sada, u to ne treba sumnjati. Takođe, igrači Budućnosti će dati sve od sebe da dobiju, revanširaju nam se za poraz u Berlinu i nastave dobru seriju, što im je jako bitno za nastavak takmičenja i u ABA ligi i u Evrokupu".

Simonović očekuje i fanatičnu borbenost domaćeg sastava.

"Znam dok sam igrao za Budućnost da se tražila igra do posljednjeg atoma snage, bez obzira ko je sa druge strane terena. Istina je da mi imamo dobar sastav, među pet, šest u Evrokupu. Igramo sjajno, timski na čelu sa Dešonom Vudom, koji je pokazao da je pravi lider tima, ali čeka nas izuzetno dobar protivnik", zaključio je Simonović.

Bonus video: