Domaćin favorit ali predaje nema

Košarkaši Sutjeske igraće sjutra u Sremskoj Mitrovici protiv Mega Leksa utakmicu osmog kola ABA lige (21 h)
0 komentar(a)
KK Sutjeska, Foto: Abaliga.com
KK Sutjeska, Foto: Abaliga.com
Ažurirano: 29.10.2015. 11:40h

Poslije dobrog starta, ekipa Sutjeske je upala u igračku i rezultatsku krizu. Povrede nekih od nosilaca igre doveli su do toga da Nikšićani vežu tri poraza (Partizan, MZT Skoplje, Igokea), a sjutra veče ih čeka izuzetno težak zadatak.

Gostuju u Sremskoj Mitrovici ekipi Mega Leksa, koja ima samo dva poraza i to od timova koji su na samom vrhu, Budućnost Volija i Crvene zvezde.

Igrači i stručni štab su imali vremena da tokom nedelje rade na otklanjanju grešaka kako bi pokušali da naprave iznenađenje.

"Idemo u goste mladoj i talentovanoj ekipi. Njihovo mjesto na tabeli govori o tome da posjeduju veliki kvalitet. Veoma su agresivni u odbrani, a iz tog stila proizilazi dobar kontranapad, sa dosta završavanja akcija u ranoj fazi napada. Na nama je da smanjimo broj grešaka. Moramo da odgovorimo pametno na agresivnu igru Mega Leksa, odigramo na nivou sa početka takmičenja, skocentrisano, kompaktno, uz više rješenja u napadu", objašnjava Dušan Dubljević, trener Sutjeske.

Plej Nikola Korać se vratio na teren u Laktašima, nakon što je propustio pet mečeva zbog povrede skočnog zgloba koju je zaradio na premijeri u Celju protiv Tajfuna. On je optimista pred gostovanje Mega Leksu.

"Ova utakmica nam dolazi u nezgodnom trenutku, poslije tri vezana poraza. Mega je mlada ekipa koja igra agresivnu i brzu košarku. Pokušaćemo da spriječimo njihovu prepoznatljivu igru, nametnemo naš ritam i iznenadimo ih. Pobjeda bi nam mnogo značila i nadam se da ćemo do nje doći ako do kraja ispoštujemo dogovor iz svlačionice", zaključio je Korać.

Bonus video: