Dončić će biti bolji od Novickog, on je već sada superstar

"Motam se oko košarke već dugo i vidio sam mnogo posebnih igrača. Ali, koliko trenutno ova liga ima superstarova? Možda pet-šest. Postoji razlika između ol-star igrača i superstara. Luka je superstar", rekao je Vest
2162 pregleda 0 komentar(a)
Luka Dončić, Foto: AP, AP
Luka Dončić, Foto: AP, AP

On je zaštitni znak NBA lige, logo najvećeg košarkaškog takmičenja napravljen je po njemu, a sve što kaže Džeri Vest odjekne u košarkaškim krugovima.

Legendarni as smatra, tako, da je Luka Dončić, 20-godišnji Slovenac, već postao superstar i da će nadmašiti najboljeg Evropljanina svih vremena - Dirka Novickog.

"Motam se oko košarke već dugo i vidio sam mnogo posebnih igrača. Ali, koliko trenutno ova liga ima superstarova? Možda pet-šest. Postoji razlika između ol-star igrača i superstara. Luka je superstar", rekao je Vest.

Pogledajte šta je uradio od Dalasa. Pretvorio ih je u tiom za plej-of. On će biti najbolji igrač Dalasa svih vremena. Poštujem Novickog, ali Dirk nije na njegovom nivou".

Dončić ove sezone ima 11 tripl-dabl mečeva, a u drugoj sezoni u NBA ligi za sada ima prosjek od 29.7 poena, 9.7 skokova i 8.9 asistencija.

Bonus video: