Đorđević: Išli smo hrabro, imali smo cilj; Mačvan: Zar opet ovakvo suđenje?

"U posljednjih nekoliko minuta desile su se stvari koje ne bi smjele da se dogode na ovakvom nivou. Nećemo ni tu da tražimo izgovor, velike čestitke Sloveniji na tituli", rekao je Đorđević
94 pregleda 0 komentar(a)
saša đorđević, Foto: Reuters
saša đorđević, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.09.2017. 21:44h

Selektor Srbije Saša Đorđević bio je vidno i glasno nezadovoljan suđenjem u finalu Eurobasketa.

Moglo se čuti u TV prenosu da je igračima po završetku meča rekao da im je titula - ukradena.

U razgovoru za RTS je bio znatno blaži, i realniji

"U posljednjih nekoliko minuta desile su se stvari koje ne bi smjele da se dogode na ovakvom nivou. Nećemo ni tu da tražimo izgovor, velike čestitke Sloveniji na tituli. Imali su i Dragića, koji je obojio ovo prvenstvo, Dončića, koji je pokazao talenat, Prepeliča, koji je odigrao veliki meč u finalu...", kazao je Đorđević.

Kapiten Milan Mačvan nije krio razočaranje suđenjem, podsjetivši na polufinalni meč Mundobasketa 2010. godine, protiv Turske, takođe u Istanbulu.

„Drugi put nam se desilo, poslije 2010. godine, da u Istanbulu imamo ovakav tretman. Nemoguće je da se sviraju četiri faula na šutu za tri poena, dvije tehničke, faul u napadu na Miciću, koji je sviran kao tehnička... Desilo se da Slovenci presjeku kontru, a Lučić je bio sam u kontri, i to nije bila tehnička. Dali smo sve od sebe i nismo zaslužili ovakav tretman kao najbolja evropska reprezentacija u ovom trenutku“, rekao je Mačvan.

Srbija je na šampionat došla desetkovana povredama i otkazima, ali ni nakon poraza u finalu, Đorđević nije tražio alibi.

"Nismo bili bez osam, već smo igrali sa 12 igrača, koji su bili fantastični. Uložili su sve što su mogli. Mnogo toga nam nije išlo na ruku, ali nismo se skrivali. Išli smo hrabro, sa ciljem...", kazao je Đorđević.

Srbija je imala probleme i u finalu...

"Jović je igrao pod blokadom, kada je popustila, nije mogao više. Žao mi je što smo i u finalu imali takve probleme, nije mogao da igra ni Lazić...", kazao je Đorđević.

Bonus video: