Đorđević: Ponosan sam što vodim ove momke

Oni su kreirali ovu priču, a ja sam srećan što sam bio s njima. Niko nije očekivao da ćemo stići do finala, bili smo kompetitivni sa ostalim ekipama, ali su nas SAD razbile", rekao je Đorđević.
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.09.2014. 22:02h

Srbija nije imala šansi protiv Sjedinjenih Američkih Država u finalu Mundobasketa, ali je malo ko i očekivao senzaciju.

"Igrali smo koliko smo mogli u finalu. Naš naredni cilj je da obezbijedimo plasman na Olimpijske igre i da onda, ko zna, možda opet zaigramo protiv Amerikanaca u Rio de Žaneiru. Ponosan sam na moje igrače, ponosan sam što sam im trener. Igrali su srcem za zemlju i oni zaslužuju sve pohvale. Oni su kreirali ovu priču, a ja sam srećan što sam bio s njima. Niko nije očekivao da ćemo stići do finala, bili smo kompetitivni sa ostalim ekipama, ali su nas SAD razbile", rekao je selektor Srbije Aleksandar Đorđević.

Kapiten "orlova" Nenad Krstić je žalio samo što njegov tim nije bolje odigrao finalni meč.

"Imali smo odličan turnir. Ostaje žal što nismo mogli da odigramo bolje ovu finalnu utakmicu, ali to ne umanjuje naš uspjeh", rekao je iskusni centar i najavio oproštaj od reprezentacije Srbije.

"To je to. Ovo mi je definitivno posljednje takmičenje u dresu reprezentacije", izjavio je Krstić.

A Nikola Kalinić, jedno od pozitivnijih iznenađenja Svjetskog prvenstva, veličao je timski duh svog tima.

"Igrali smo sjajnu košarku nakon grupne faze i pokazali da imamo veliki kvalitet. Išli smo utakmicu po utakmicu, vjerovali jedni u druge i timski duh je taj koji nas je odveo u finale. Ovo je veliki rezultat", istakao je Kalinić, strijelac 18 poena u finalu.

Amerikanci su, na kraju krajeva, opravdali ulogu favorita i dominantno došli do zlata.

"Prvo bih čestitao Srbiji na srebrnoj medalji. Imala je fenomenalan turnir. Ponosan sam na moje igrače, jer su ostali fokusirani i zaista je privilegija raditi s njima. Zahvalio bih i španskom narodu - od Gran Kanarije, Bilbaa, Barselone, pa sve do Madrida...", rekao je selektor SAD Majk Kšiševski.

"Osjećaj imati zlatnu medalju oko vrata je fenomenalan. Pogotovo mi je drago što sam osvojio Mundobasket sa ovako sjajnom grupom igrača. Zabavljali smo se", rekao je bek "jenkija" Klej Tompson.

Galerija

Bonus video: