Đorđević: Ponovo smo bili ozbiljni, urađen je mali dio posla

“Uradili smo samo mali dio posla, da li sa 5-0 ili 3-2, ali je takmičenje takvo da moramo da zaboravimo ovo. Sljedeća utakmica je najvažnija, igramo sa Finskom i od ovog trenutka samo o tome razmišljamo”, rekao je Đorđević
64 pregleda 2 komentar(a)
Aleksandar Đorđević, Foto: Beta
Aleksandar Đorđević, Foto: Beta
Ažurirano: 10.09.2015. 16:34h

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da su svi u timu danas bili ozbiljni i imali pravi stav u pobjedi nad Italijom, ali je kazao da je ekipa osvajanjem 1. mjesta uradila “samo mali dio posla”.

“Još jednom smo bili ozbiljni. Imali smo pravi stav, počevši od odbrane. Moramo samo da nastavimo da radimo i poboljšavamo svoje jače strane, a najjača je odbrana. Čestitam mojim igračima, ovo nije bilo lako. Izuzetno je bilo teško fizički igrati ovako. Moramo ovo da promijenimo, ovaj sistem takmičenja. Tri utakmice u tri dana, to je previše, još uz ove termine. Ovo nije humano”, rekao je Đorđević.

Srbija je savladala Italiju sa 101:82 i tako obezbijedila prvo mjesto u grupi, sa svih pet pobjeda.

“Uradili smo samo mali dio posla, da li sa 5-0 ili 3-2, ali je takmičenje takvo da moramo da zaboravimo ovo. Sljedeća utakmica je najvažnija, igramo sa Finskom i od ovog trenutka samo o tome razmišljamo. Znamo za šta se spremamo, ali sa strpljenjem, bez preskakanja stepenica”, rekao je Đorđević.

“Ostavili smo dobar pečat u Berlinu. Momci su se ponašali izvanredno i na tome im čestitam. Moram da budem zadovoljan prikazanim. Znamo i svoje slabosti koje ispravljamo, a momci imaju izvanredan pristup i to meni daje određeni mir. Naravno, uvijek treba bolje. Danas smo igrali protiv jakog protivnika sa igračima iz Evrolige i NBA i ovo je bio dobar odbrambeni ispit”, rekao je Đorđević.

Selektor je pohvalio i kapitena Miloša Teodosića i rekao da on ulazi u formu poslije povrede. On je novinarima kazao da ima i zamjerke na današnji nastup.

“Nezadovoljan sam nekim primljenim poenima. Nekima se stalno ponavljaju iste greške... Svi mi o odbrani pričamo. Imamo mnogo asistencija, a ekipa igra zajedno u napadu i odbrani. Lijepo je biti deo ekipe Srbiji", rekao je Đorđević.

On je imao jasan odgovor na pitanje da li ekipa može bolje.

“Ne da možemo bolje, nego moramo bolje. Moramo u automatizam da ulazimo, pošto imamo i neke nove igače. Nije lako sve to ukomponovati u kratkom periodu. Svaka lopta odlučuje, to moraju igrači da shvate. Možda sam i ja previše strog. Nedopustivo je da se neodgovorno odnosimo. Uvijek je cilj igrati dobru košarku, ali što se mene tiče, možemo i loše da igramo samo da se plasiramo u Rio”, rekao je Đorđević.

Italijanski košarkaš Luiđi Datome ocijenio je da je Srbija glavni favorit za osvajanje zlatne medalje.

“Imali smo priliku da vidimo tim koji se bori za zlato. Srbija je odigrala na izuzetnom nivou. Mi smo se potrošili na prethodne dvije utakmice sa Španijom i Njemačkom, ali možemo da budemo zadovoljni. Sada smo u drugoj rundi, u kojoj će biti bitne utakmice, a najvažnije je da se oporavimo”.

“Srbija je najveći favorit. Ovde je stigla sa srebrom sa Svjetskog prvenstva. Jaka je, pravi je tim, a svi igrači znaju svoju ulogu. Drago mi je da smo odigrali sa njima, ovo moramo da shvatimo kao lekciju”, rekao je Datome.

Bonus video: