Dragan Bokan: Cilj se ne mijenja - titula u ABA ligi - Vijesti.me
PREDSJEDNIK KK BUDUĆNOST VOLI NA PROMOCIJI NOVOG TRENERA

Dragan Bokan: Cilj se ne mijenja - titula u ABA ligi

„Ciljevi su jasni, tu nema promjene - osvajanje ABA lige, domaćeg prvenstva i Kupa, kao i što više pobjeda u Evroligi“, naglasio je prvi čovjek Podgoričana

Dragan Bokan
Dragan Bokan (Foto: Savo Prelević)

Na promociji Jasmina Repeše, predsjednik Budućnost Volija Dragan Bokan još jednom zahvalio Aleksandru Džikiću na svemu što je uradio za klub, ali i ocijenio da je promjena bila neophodna.

„Prva i jedina opcija nam je bio Jasmin Repeša, brzo i lako smo se dogovorili. Još jednom želim da se zahvalim Džikiću, koji će ostati upisan u istoriji kluba. Do posljednjeg dana sam bio uz njega, nije mi žao što smo izdržali prve nalete loših rezultata i pritiska medija, a na kraju smo se jako korektno rastali, jer je on to zaslužio“, rekao je Bokan.

Hrvatski trener je potpisao ugovor do kraja sezone 2019/2020, a pred njega je kao prvi cilj postavljeno osvajanje ABA lige.

„Ciljevi su jasni, tu nema promjene - osvajanje ABA lige, domaćeg prvenstva i Kupa, kao i što više pobjeda u Evroligi“, naglasio je prvi čovjek Podgoričana.

Bokan je napomenuo da su mediji smjenjivali Džikića nakon poraza od Cedevite i Žalgirisa, ali da je odluka o rastanku donije zbog narušenih odnosa.

„Izdržali smo pritisak, nakon čega je došlo do serije pobjeda nad Baskonijom, CSKA i Barselonom. Nažalost, nastupila je nova kriza rezultata i igre, i ne samo toga, već i narušenih odnosa na relaciji igrači - trener. Nije bilo drugih rješenja, ova odluka je jedina ispravna“.

Prvi čovjek kluba je istakao da je razmišljanje o promjeni trenera počelo nakon poraza u Zagrebu, a poslije Krke nije bilo povratka.

„Prvi šamar smo dobili protiv Cibone. Bilo je neplaniranih poraza, ali smo probali da to 'ispeglamo' zbog kontinuiteta. Dotakli smo dno porazom od Krke, počeli smo odmah poslije tog poraza da razmišljamo o promjeni. Tako krupne i komplikovane odluke se ne donose u 24 časa, a da je Budućnost pobijedila Krku danas ne bismo bili ovdje“.

Bokan smatra da Budućnost ne igra u skladu sa kvalitetom koji ima.

„Ova ekipa može mnogo više. Obaveza trenera je da to uklopi, da igramo našu igru, što do sada nije bio slučaj, osim u duelima sa Baskonijom, CSKA i Barselonom“.

Poznato je da je novi trener imao sukob sa čelnicima Budućnosti tokom čuvenog polufinala ABA lige 2015. godine, ali to mu nije uzeto za zlo.

„Repeši to cijenim, želim da bude još oštriji, da se bori za rezultat. Taj poraz od Cedevite mi je najteži otkad radim u košarci, ali sam čestitao predsjedniku i vlasniku kluba. Tako se to radi, nikako kroz svađu. Za mene je to što je Repeša bio jako uzbuđen i željan da pobijedi dobra stvar, jer bi za njega bio poraz da je ispao od Budućnosti, s obzirom na to da je Cedevita tada bila tri puta skuplja i dvostruko bolja“.

Bokan se na kraju obratio Repeši.

„Poželio bih ti dobrodošlicu u Podgoricu i Crnu Goru. Puno očekujemo, da nastavimo kontinuitet osvajanja šampionskog prstena ABA lige, što je prioritet. Želimo da se što je moguće prije popravi igra i da vratimo na pobjednički kolosjek“.


Vidi sve komentare