Dragičević do kraja sezone

"Prezadovoljan sam, postao sam član jednog od najboljih klubova u Evropi, koji svake sezone igra Evroligu", rekao je Dragičević
0 komentar(a)
Dragičević, Foto: Boris Pejović
Dragičević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.04.2011. 00:14h

Sve dileme su otklonjene, Vladimir Dragičević od sinoć je i zvanično član Kahe laboral! Sada već bivši kapiten Budućnosti uspješno je prošao ljekarske preglede, a potom stavio paraf na ugovor do kraja ove sezone.

Debi meč, kao što su “Vijesti” i najavile, imaće za tim iz Vitorije sjutra u meču „Kupa Baskije” protiv Lagun Aro Bilbaoa, a prvi susret u domaćem šampionatu odigraće 1. maja, kada će u dvorani „Fernando Buesa” gostovati Valjadolid.

"Prezadovoljan sam, postao sam član jednog od najboljih klubova u Evropi, koji svake sezone igra Evroligu. Takođe, ACB liga je najjača liga na Starom kontinentu i sigurno da je ovo prava prilika za mene da napredujem. Odigraću plej-of, što je daleko bolje nego da sam ostao da igram crnogorsku ligu. Ovo je veliki izazov za mene, a nadam se najboljem", istakao je za “Vijesti” crnogorski reprezentativac, neposredno po potpisivanju ugovora.

Dragičević je u ponedjeljak cio dan proveo na ljekarskim pregledima, a juče je zajedno sa svojim menadžerom utanačio detalje saradnje.

"Sve smo dogovorili, ugovor je potpisan do kraja sezone. Igraće plej-of ACB lige, nakon čega ćemo pregovarati o nastavku saradnje. Ovo će mu biti prava priprema za Evropsko prvenstvo koje slijedi. Jedan od razloga zašto nismo potpisali duži ugovor je činjenica da treneru Dušku Ivanoviću na kraju sezone ističe ugovor i ne zna se da li će ostati. Ljekarski pregledi su uspješno obavljeni, zvanično predstavljanje je zakazano za danas, a povreda je gotovo sanirana i Vlado će u četvrtak odigrati prvi meč za novi klub. Zadovoljni smo, a postoji opcija o nastavku saradnje koju držimo u tajnosti", rekao je za “Vijesti” Jovan Brstina, menadžer 25-godišnjeg košarkaša.

Dragičević je ponikao u redovima Budve, a od 2004. do 2006. godine bio je član Lovćena. Dres Budućnosti sa puno uspjeha nosio je skoro pet godina.

Bio je jedan od ključnih igrača reprezentacije Crne Gore u prošlogodišnjim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će se od 31. avgusta do 18. septembra održati u Litvaniji.

Ove sezone u NLB ligi odigrao je svih 27 mečeva i ostvario prosječan učinak od 16,1 poena, sedam skokova, 1,1 asistenciju, 0,7 ukradenih lopti i 0,9 blokada po meču.

Bonus video: